Hopp til hovedinnholdet

Føler at folk følger med på det jeg gjør, og kan lese tankene mine    

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei,jeg har et problem. Jeg er redd for og føler at folk kan lese tankene mine,så jeg tørr ikke å tenke på så mye i frykt for at folk kan lese det. Jeg føler også at når jeg er alene f.eks på rommet mitt at noen har satt opp overvåkningskamerea og følger med på hva jeg gjør. Når jeg sitter i stua føler jeg at folk står å ser inn vinduet og spionerer på meg. Dette er utrolig irriterende og vanskelig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du har blitt redd for at folk kan lese tankene dine, og for at noen overvåker deg og følger med på det du gjør. Det høres veldig ubehagelig ut!

Det er ikke helt uvanlig at ungdommer går gjennom en periode der de kan ha slike opplevelser. Men selv om dette er ganske vanlig, er det alltid lurt å snakke med noen voksne om det. Vi vil råde deg til å fortelle foreldrene dine hvordan du kjenner det, så kan de hjelpe deg til å finne ut hva dere skal gjøre. Det går også an å snakke med helsesøster på skolen. Hun har mye erfaring i å snakke med ungdommer om forskjellige typer opplevelser som skaper bekymring. Lykke til!


Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser