Hopp til hovedinnholdet

Er konstant trøtt og sliten, alt er tungt. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Eg eg konstant trøtt, sliten.. Det er så tungt å stå opp.. Ligger i senga og sier til meg sjølv " no står eg opp" så skjer det aldri. Det er tungt å gå opp trappene.. Klarer ikke gjøre noe på fritida.. Ligger i senga på rommet mitt sover, og slapper av Men eg har så mye sinne inni meg,trøtt, sliten.. Orker ikke stå opp.. Det er så tungt.. Er så tungt å gå opp trappa.. Eg kan legge meg og sovne med ein gang.. Men vokser av den minste ting.. Eg har slutta å svare på Tlf når venner og familie ringer. Orker ikke prate Dette har vert sånn i snart 2 år.. Begynte når eg starta på vgs.. Dette e ikke normalt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Det høres ut som du er veldig sliten og trøtt, og at du har hatt det slik lenge nå. Det må være tungt å ha det slik, og du beskriver at du også trekker deg unna familie og venner. Jeg blir litt bekymret når jeg leser hvordan du har det, og jeg tenker det er viktig at du får mer hjelp til å finne ut av dette. 

Jeg synes du bør ta kontakt med fastlegen eller helsesøster på skolen din så snart som mulig. De kan forsøke å finne ut av hva som gjør at du er så trøtt, sliten og sint og hva som kan hjelpe deg videre. 

Hilsen psykologen

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser