Hopp til hovedinnholdet

Går rundt med en klump i magen hele tiden. Har mye frustrasjon og sinne i seg og dette er vanskelig i møte med mennesker. Holder seg mye alene og er mest komfortabel da.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ikke helt sikker på hva, eller om det i det hele tatt er noe galt med meg. Jeg kan prøve å forklare litt hva som skjer i hode mitt; Jeg går nesten konstant rundt med en klomp i magen, eneste gangene jeg føler meg komfortabel er når jeg er alene. Jeg liker ikke å møte nye mennesker (noe som er litt problematisk pga jobb), jeg klarer ikke prate ordentlig med nye mennesker. Dette fører litt til at jeg blir sint/frustrert til det punktet hvor jeg tror jeg kommer til å eksplodere. Jeg er ikke sikker på om det er derfor jeg går rundt å føler at jeg vil slå noen stort sett hele tiden, når jeg ikke er hjemme eller en plass jeg føler meg helt komfortabel. Dette er bare litt av det jeg går rundt med, det er veldig vanskelig å beskrive det. Jeg lurer mest på om jeg skal oppsøke hjelp (lege eller psykolog) angående dette? Eller kanskje du klarer å gi meg et svar så jeg slipper å oppsøke hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
takk for din henvendelse. Du forteller at du nesten alltid går rundt med en klump i magen, at du bærer på sinne og frustrasjon og at dette blir krevende når du møter nye mennesker. det kan virke som at du beskytter deg med da å være mye alene. For oss er det vanskelig å skulle ha noen eksplisitte tanker om hva dette handler om, siden du ikke forteller noe om livet ditt ellers og hvordan du lever. men det er flott at du har energi og kraft til å spørre oss om hva du skal gjøre med dette. Det er jo ofte slik at når en ikke klarer å dele tanker og følelser med andre, og bærer mye alene, er det vanskelig å få sortert og få oversikt over hva du skal ta tak i og gjøre.

I tillegg er du i en alder der det er mye som skjer med kropp og følelser. det følelsesmessige er mere intenst, og noen ganger kan det være slik at en ikke kjenner seg selv helt igjen.
Vi tenker at det vil være nyttig for deg å få noen å snakke med. Du kan henvende deg til fastlegen og få en henvisning til psykolog. En fastlege skal også ha god oversikt over ulike instanser en kan kontakte. Et annet alternativ er å oppsøke en kommunal helsetjeneste, der du kan komme til uten henvisning fra lege.
Bruk og styrk den delen i deg som ønsker hjelp, og ta godt vare på deg selv.

Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser