Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mistet alle vennene mine.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg vet at dette egentlig ikke er et spørsmål men jeg trenger å fortelle det et sted og jeg trenger råd! I løpet av barneskolen hadde jeg ingen/få venner som bare var med meg fordi ingen valgte dem heller, jeg gikk rundt og var usikker på om det at de mobbet meg daglig og at vi ellers kranglet hele tiden var normalt i et vennskap(noe jeg fant ut senere at ikke var) men da jeg begynte i 8.klasse føltes det ut som at alt ble annerledes! jeg ble venner med noen helt andre mennesker og fikk kjæreste og alt bare gikk oppover, men jeg merket fort at halveparten av de jeg trodde var vennene mine baksnakket meg og syntes like lite om meg som barneskolevenninnene, bla bestevenninna til kjæresten min. Etter at jeg også slutta å være venner med kjærestens bff begynte vi og krangle og alt bare falt fra hverandre. Jeg begynte å kutte meg og hate meg selv og skylde på meg selv for alt, det var egentlig sånn ganske lenge og jeg ble så og si vant til det. Alle sa til meg at de var glad i meg og likte meg og jeg fikk faktisk flere "venner" av og til men alt de gjorde pekte mot en helt annen retning, det verste var at de personene som jeg ønsket at hadde vært nærmest var verst! Etter hvert ble jeg bestevenn med to 9. klassinger og jeg sluttet nesten å henge med noen av de andre fra 99-kullet. I begynnelsen av 9. hadde jeg tilpasset meg ganske greit, til kjærestens (samme som alltid) venner begynte å mobbe meg og alle hun hang med så alltid stygt på meg og baksnakket meg. Jeg kunne ikke være med henne, det så også 98-er bestevennene mine, men jeg klarte ikke se det. Jeg og alle menneskene jeg noen gang var venner med på ungdomskolen til da ble sett på som outsiderne, taperne, de rare, både av seg selv og andre men det var greit for vi hadde det så gøy sammen og trengte ikke popularitet. Så ble en av bestevennene mine plutselig ekstremt god venn med de mest populære på skolen, og etter fulgte den andre 98-eren. Dermed fadet alle bort fra meg, opptatt av andre, mer interessante ungdommer og jeg endte opp her jeg er nå: venneløs og utstøtt Det virker nesten som at alle jeg kjenner litt tror at jeg har mange venner og aldri tilbringer hverdagen alene, så de "lar meg være" og jeg vil så gjerne fortelle det til dem, til alle men jeg tør ikke av redsel for å bare bli sett rart på..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Det er tydelig at du ikke har det så bra, og jeg skjønner at du følte behov for å skrive eller fortelle det til noen. Når man har det sånn som du har det, kan det være veldig fint å få snakket med noen om det, for eksempel foreldrene dine eller helsesøsteren på skolen din eller helsestasjon for ungdom. Jeg tror også det kan være lurt at du prøver å ta opp igjen kontakten med de vennene som du har trivdes best med. Ta initiativ og vis at du har lyst til å være venn med dem igjen. Selv om vennskap får seg en knekk innimellom, blir det ofte bra igjen hvis man jobber for det.

Noen perioder i livet er tyngre enn andre, men man må ikke gi opp, for som regel blir det bedre etterhvert. Det at du har kuttet deg selv synes jeg er veldig alvorlig, og dette er noe du bør få hjelp til å slutte med hvis du ikke allerede har gjort det.

Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg å lese.

Lykke til! Stå på, vi heier på deg :)

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap