Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få moren min til å høre på meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg bor alene med min mor. Jeg har ikke hatt det så bra det siste halv året. Hun vet ingenting, men jeg hadde tenkt å fortelle henne det. Jeg skulle begynne å fortelle henne alt, men så begynte hun å dømme vennene mine, så klikket hun helt. Hun vil aldri høre på hva jeg har å si :( Hvordan skal jeg få henne til sette seg ned å høre på hva jeg har å si?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål!

Så dumt at moren din ikke hørte på deg når du prøvde å fortelle henne noe viktig. Ofte er det vanskelig å bestemme seg for å fortelle noe sårbart til andre, og da kan det føles tungt at de av en eller annen grunn ikke hører på deg. 

Jeg synes allikevel at du skal forsøke å prate med moren din på nytt. Hun var nok ikke klar over at du hadde planlagt å fortelle henne noe så viktig forrige gang, så gi henne en sjanse til. Be om å få en prat med moren din på tomannshånd, og si at du må prate med henne om noe viktig. Hvis hun ikke hører eller ikke tar deg alvorlig, så kan du godt be henne om å gjøre nettopp det. Si at du har det vanskelig, og at du trenger at hun hører på deg og tar det alvorlig. Antakelig vil du nok få din mors fulle oppmerksomhet.

Skulle du ikke få det, så synes jeg du skal prate med noen andre voksne du stoler på om dette. For eksempel en lærer eller helsesøster på skolen. Det er viktig at du ikke går og holder på dette for deg selv, og det er mange der ute som kan og vil høre på deg - hvis ikke moren din kan det.

Jeg ønsker deg masse lykke til, og spør gjerne igjen hvis det er noe! 

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser