Hopp til hovedinnholdet

Jente, 14 er ensom og alene og har det ikke bra

Jente 14 år
 

Spørsmål

min skolehverdag er somregel ensom og kjedelig. hver gang vi skal ha gruppearbeid blir jeg igjen til slutt. når vi skal se film i klassen sitter jeg alene fordi alle ignorerer meg bare. hvis jeg går bort til noen i friminuttene så blir de helt stille. så etter nesten 9 år med dette ( hele barneskolen, 8. og halve 9 klasse har det vært sånn og det fortsetter bare ) sitter jeg alene på en benk i friminuttene og hører på musikk. musikken er for å si det sånn min aller beste venn. jeg sliter med det meste på skolen. jeg greier ikke følge med i timene. og jeg har aldri gym siden jeg sier jeg bare har vondt i hodet eller noe sånn. hvis læreren sier at han må ha melding om hvorfor jeg ikke har gym så skriver jeg den selv så mamma ikke blir sur. jeg sliter veldig i engelsk og kjønner nesten ingen ting. jeg greier ikke konsentrere meg jeg kan plutselig bare reise meg midt i timen. jeg tør ikke ha fremføringer foran klassen men lærern blir alltid sur og gir meg anmerkning isteden or å gjøre sånn at jeg kan føle meg tryggere. jeg har også anoeksia, så jeg spiser så lite jeg kan. jeg drar ut hver dag før mamma kommer hjem fra joben og sier at jeg har spist så je slepper å spise. jeg har ikke gjern i krppen og jeg får vondt i hodet hver dag opptil flere timer. jeg har også sinneproblemer. .... min mor ver ikke at jeg blir så kraftig mobbet men jeg har prøvd å fortelle det gjennom hele liver mitt omtrent men hun har aldri tatt det til seg. jeg har sagt ifra på skolen, men der gjorde de ingenting. jeg har spurt om å bytte skole men jeg får alltid et nei. mamma sier jeg bare ser for meg at ingen vil være med meg, men jeg kan vel ikke gjøre det i 9 år? hva skal jeg gjøre? sorry for at det ble veldig langt og sikkert noen skrivefeil... men takk på forhånd for at du hjelper meg og at du leser det jeg har skrevet til dere. jeg trenger virkelig denne hjelpen. tusen takk....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Selv om jeg må si at jeg blir veldig trist på dine vegne av å lese det du skriver, er jeg veldig glad for at du faktisk skriver!!! Slik jeg leser det, betyr det da at du nå skjønner at ting må endres i livet ditt, at du ikke kan ha det slik du har det lenger. Det er bra!!!

Det kommer til å bli vanskelig å forandre på hvordan du har det, men det er ikke umulig!!!

Jeg synes at det første du bør gjøre, etter å ha lest gjennom artiklene jeg legger ved nedenfor, er å ta kontakt med helsesøster på skolen din. Fortell henne hvordan du har det, og hvordan du har hatt det i alle disse årene. Helsesøster kan hjelpe deg å ta kontakt med mammaen din for å få henne til å forstå hvor vanskelig det er for deg for eksempel. Helsesøster kan også hjelpe deg å prate med lærerne dine slik at de og skal forstå hva som gjør at du synes det er ekstra vanskelig med fremføringer og sånn, og hva de eventuelt kan gjøre for at du skal føle deg tryggere. Helsesøster kan også være med på å sette inn tiltak i klassen(e) slik at det skal oppleves bedre og tryggere for alle på skolen. På den måten trenger det ikke bli spesielt fokus på deg... 

Du har jo en relativt lang liste over ting du sliter med, så det kan hende at det er behov for at du skal snakke med noen som har enda mer peiling når det kommer til det å håndtere vanskelig og vonde følelser, for eksempel en psykolog. Helsesøster kan hjelpe deg med å komme i kontakt.

Det kan nok være vanskelig å oppsøke helsesøster første gang, og det kan være vanskelig å begynne å prate om det som er vanskelig, men det er helt nødvendig! Dersom du synes det er vanskelig å fortelle det, kan det kanskje være en ide å skrive ned noen stikkord, eller til og med ta med en utskrift av det du har skrevet til oss i ung.no.

Jeg ønsker deg masse lykke til

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

Mange blir stressa av eksamen

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Mats fikk psykiske problemer av mobbingen

Gutt i skolegård  (www.colourbox.com)

Mats (16) ble mobbet gjennom hele barneskolen. I 10. klasse endte han på sykehus med store psykiske problemer. Les Mats sin sterke historie her.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Framføring i klasserom (colourbox.com)

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Helse og sosial på skolen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om helse og sosial på skolen