Hopp til hovedinnholdet

Ser syner

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har ett spørsmål håper jeg har truffet rett kategori. Skal prøve å stille det så konkret som jeg kan. Jeg ser syner. Hver dag pluss minus. Det er små ting som kan vare fra 3 sekunder til ca. 30 sekunder. Det kan være alt fra søt små ting til død og blod som regner fra himmelen.. Jeg går ikke på noen tabletter og jeg drikker svært sjeldent.. Det har vert sånn siden 8 klasse. Å da er vi tilbake i 2008 så jeg har sett veldig lenge nå å det vil liksom aldri forsvinne.. Jeg plagest ikke noe spesielt med siden jeg har jeg har sett dette nå i 5 år.. Men det hadde vert fint å kunne slippet unna dette... Nå som jeg går på skole for å bli sosionom tenkte jeg att jeg burde finne utav hva jeg kan gjøre med dette.. har ikke tørt å oppsøke noe psykolog i tilfelle de ville sende meg på noe psykisk greier.. Derfor tenke jeg å stilel dette spørsmålet til dere flinke folk. Noen ganger når dette fonemene skjer så tenker jeg att det er bare hode mitt som er for kreativt. PS: jeg svar gjærene mer om dere trenger mer detaljer om dette ... - Gutt 18 Sogn og Fjordane

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18 år,

du beskriver at du de siste fem årene har hatt "syner" med varighet fra 3 - 30 sekunder. Du skriver at innholdet kan være alt fra hyggelige ting til blod og død og at det skjer nesten hver dag. Det virker ikke som om dette har plaget deg mye men mer at du tenker at du bør finne ut av det nå som du utdanner deg til å bli sosionom.

Det er litt vanskelig å si hva dette kan være, slike fenomener kan skyldes forskjellige ting og er automatisk ensbetydende med alvorlig psykisk sykdom. Vi synes det er lurt at du får dette undersøkt sånn at du slipper å fortsette å lure på det. Du kan helt sikkert ta opp dette på helsestasjon for ungdom eller studenthelsetjenesten eller du kan snakke med fastlegen din. Lykke til!

Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser