Hopp til hovedinnholdet

Plages av kaos i hodet, hvordan kan jeg få klarnet tankene?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg er litt usikker på hvilken kategori jeg skulle plassere dette spørsmålet, men jeg tenkte at det ville passet best inn her. I det siste har jeg hatt mye problemer med et gigantisk kaos i hodet mitt. Tankene mine har gått helt ut av kontroll, og jeg klarer ikke å kontrollere dem helt når det gjelder politikk. Jeg liker å følge med på politikk og politiske debatter. Ofte tar jeg selv en tur innom "politisk ungdom", hvor jeg av og til slår til med en kommentar når jeg mener at noen andre tar feil. Problemet mitt er at jeg ikke klarer å la vare å tenke på tankene til andre som jeg ser på som feil. Jeg tenker rett og slett på flere av dem som idioter. På fritiden surfer jeg også mye etter politisk satire i form av "memes", morsomme bilder som latterliggjør siden jeg er uenig i politisk. Problemet mitt er at jeg er ganske innadvendt, og dermed diskuterer mye med meg selv i tankene. Veldig ofte når jeg ligger i sengen og begynner å sovne begynner igjen de aggresive tankene mine om hvordan jeg kunne "argumentert" skikkelig tilbake til enkelte argumenter. Med andre ord bruker jeg tiden på å analysere argumenter i hodet mitt, og tankene mine gjør alt de kan for å bevise til meg selv at andres enkelte argumenter er "feil". Det er ikke bare før jeg prøver å sove at dette skjer, men hele tiden - når jeg spiser, i timene, når jeg gjør helt vanlige ting... Det eneste jeg tenker på er politikken, litt på samme måte som jeg kan hate noe - selv om jeg ikke hater noen. Hvordan kan jeg få klarert tankene mine? - Gutt, 17

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg tenker det er bra at du er interessert i politikk, og det virker som du er veldig engasjert.

Samtidig høres det ut som dette opptar mye av tiden din, og at tankene rundt det kan gi litt negative følelser. Det kan være ubehagelig å oppleve at tanker er ute av kontroll. Hvis dette varer en stund, er plagsomt og gjør deg sliten, synes jeg du bør prate med noen om det. Det kan hjelpe deg til å få sortert tankene på en ny måte enn når du bare tenker for deg selv. 

Du kan kanskje snakke med noen i familien, en lærer eller helsesøster på skolen din? Da håper jeg du kan få hjelp til å få mer kontroll på tankene dine etter hvert. 

Lykke til videre!

 

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser