Hopp til hovedinnholdet

Småbrødrene mine tar seg frihet til å ta på meg

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har det litt vanskelig, eller det er noe jeg synes er vanskelig og snakke om og forklare. Jeg føler meg litt "brukt" jeg bor i en familie med to lillebrødre, de er i alder av 12 og 10. De begynner skjønne tegning av det med pubertet, sex og sånn, problemet er at jeg som er 14 år, i puberteten og har fått former opplever at lillebrødrene mine liksom tar seg sin frihet til å bare ta eller klemme på låret, rumpa eller puppene mine. Det er ikke sånn skikkelig tafsing, men det er liksom alltid noe de skal påpeke, ta, på kroppen min og jeg synes ikke det er greit overhode. Jeg føler meg liksom som er dokke som ikke har følelser. Har dere noen tips til meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Brødrene dine syns sikkert det er ganske spennende med jenteformer, og at du nå begynner å få dameformer.  Det er jo greit at de er nysgjerrige, men det er ikke greit om de tar på deg på en måte som du ikke liker.  Si klart og tydelig ifra om det.  Du kan godt si det på en sånn måte at du viser dem forståelse for deres nysgjerrighet, men samtidig er tydelig på hva som er greit og ikke greit for deg.  Det er nyttig for dem også å få slike tydelige grenser og du vil slippe det du ikke liker.  Du kan for eksempel si: "Jeg skjønner at dere syns det er spennende med dameformer.  Det er greit.  Men det er ikke greit at dere tar på meg på pupper, rompe og lår.  Det er privat og det må dere respektere"  Hvis de ikke gir seg da, må du si ifra til foreldrene dine, så de kan stoppe dem. 


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Set dine eigne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle menneske har rett til å setje sine eigne grenser for kor nærgåande andre får lov til å vere. Dei fleste menneske må stoppe opp eit godt stykke unna. Andre får lov til kome nærare, og nokre får kome veldig nær.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser