Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke bo med foreldrene mine og har tenkt på å ta selvmord.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg har det veldig vont og har tenkt å ta selv mord. foreldrene bryr seg ikke om meg. det eneste de vil er at jeg skal rydde og vaske for dem- det føles som at de lagde meg bare pga. det. de har aldri vist kjærlighet som foreldre skal gjøre. jeg har tenkt å flytte hjemme fra eller å ta selvmord. men hvor skal jeg være hvis jeg rømmer hjemmefra? hver gang vi skal gjøre noe som mor og datter lager hun andre planer med familie og venner rett før vi skal dra. hun sier "nei, jeg har ikke penger, du vil ha alt, det går ikke...osv" jeg er lei av det. hun har aldri penger for meg men for andre og for broren min har hun. jeg vill ikke leve med dem. jeg vil dø. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, det er vanskelig. hjelp !!!!! :( jente 15 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Det høres ut som du har det veldig vanskelig nå. Det er trist å høre at du har det slik hjemme, og jeg skjønner at du er veldig fortvilt.

Jeg blir bekymret for deg når jeg leser det du skriver, og jeg tenker at det er veldig viktig at du snakker med noen voksne om hvordan du har det hjemme og at du har tanker om å ta livet ditt. Er det en voksen i familien du stoler på eller noen på skolen din du kan gå til, for eksempel lærer, rådgiver eller helsesøster? Det kan være vanskelig å forklare noen om hvordan du har det, men jeg håper du vil forsøke å prate med noen om dette så fort som mulig. 

Du kan også gå til Helsestasjonen for Ungdom eller Barnevernstjenesten der du bor. Barnevernstjenesten skal gi hjelp til ungdom som ikke har det bra hjemme. 

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. 

 

Hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser