Hopp til hovedinnholdet

Sliter med selvskading, trenger hjelp!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg sliter med selvskading. jeg trenger hjelp!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Du skriver at du strever med selvskading og trenger hjelp, det er bra at du har skrevet til oss og at du ønsker å gjøre noe for å få det bedre. Det er tungt å streve med selvskading, og mange synes det kan være vanskelig å slutte med det. Men det finnes hjelp og du kan klare dette. 

Selvskading er ofte en reaksjon på vonde tanker og følelser. Mange bærer på dette alene, og synes det er vanskelig å fortelle om det til andre. Noen tenker også at det ikke vil hjelpe å snakke med noen om det. Men vi vet at åpenhet og det å sette ord på vanskelige tanker og følelser er til hjelp.

Jeg håper du kan snakke med en voksen om hvordan du har det og at du strever med selvskading, det tror jeg vil hjelpe deg. Er det noen i familien du kan fortelle dette til? En annen mulighet er å gå til helsesøster på skolen din, der kan du også få hjelp videre. Hvis du snakker med noen, kan du få sortert litt i tanker og følelser. Det kan være godt å få litt støtte og råd og hva som kan hjelpe deg framover. 

Jeg legger ved noen artikler som har informasjon om selvskading, håper dette kan være til hjelp for deg.

Lykke til!

 

 

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser