Hopp til hovedinnholdet

Livet mitt har ikke mening lengre og jeg orker ikke mer, jeg trenger hjelp!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg orker ikke mer, jeg vil flytte. Så langt unna der jeg bor nå. Livet mitt har ikke mening lenger. Jeg hater dette stedet. Det er krangler og mobbing rundt meg. Å jeg er den utvalgte for å hjelpe andre fordi de andre ikke gidder. Jeg er alltid den som skal stå opp for de svake. Og det er jo sefølgelig bra men jeg er lei av at jeg får problemer når jeg hjelper andre. De andre jentene blir sjalu. Jeg vet at jeg ikke må bry meg om dem. Jeg hater og være populær blant jentene og jeg takler bare det ikke. Jeg er i noen forferdelige humør Bærg og dal baner. Plutselig er jeg glad så sint, så begynner jeg å gråte. Og det gjør meg gal. Før var jeg en jente med selvtillit og alt var bra i livet jeg trente og hadde det bra men etter vært forandret alt seg. Det var krangler og jeg slutta og trene jeg tenker mye på vekta mi og sånn. Selvtilliten min har synket. Dette stedet har forandret meg fullstendig. Mamma og pappa forstår ikke når jeg sier det. Jeg vie virkelig flytte. Jeg trenger hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Når jeg leser det du skriver skjønner jeg at du er veldig fortvilet nå. Det er tungt å merke humørsvingninger og at selvtilliten synker.

Det høres ut som du forventer mye av deg selv og at du føler litt press fra andre rundt deg. Som du skriver, kan det bli strevsomt å være den som mange støtter seg til og forventer mye av. Jeg tenker det må være tungt for deg når mange venner opplever mobbing, og det kan ta mye energi å stå opp for andre. Det er bra du hjelper venner og medelever, og det høres ut som du har mye omsorg for de rundt deg. Men det høres også ut som dette har tatt litt krefter fra deg, det kan være en av grunnene til at du er fortvilet og sliten nå.

Jeg vet ikke om du har delt disse tankene og følelsene med noen venner av deg. Hvis du snakker med en venn du stoler på, kan du kanskje få litt støtte? Det er ikke sikkert de rundt deg helt forstår at du bærer på mange tøffe tanker og følelser inni deg. 

Du skriver at du ønsker å flytte, og det kan høres ut som du ønsker en ny start på et nytt sted. Jeg tenker at det er viktig at du snakker med noen om hvordan du har det og at det er så vanskelig at du ønsker å flytte, det tror jeg vil hjelpe deg. Du kan forsøke å snakke med foreldrene dine på nytt, kanskje vil de forstå mer nå? Du kan også snakke med en lærer, rådgiver, eller helsesøster på skolen din. En mulighet er også Helsestasjonen for Ungdom der du bor, der jobber det helsesøster, lege og ofte også psykolog. 

Jeg håper dette svaret kan være litt til hjelp for deg. Lykke til!

 

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser