Hopp til hovedinnholdet

Eg er litt bekymra for vennina mi som plutselig var så lei seg

 

Spørsmål
hei:D
jeg er litt bekymra for vennina mi;her om dagen på skolen (midt i timen)begynnte ho bare og gråte og ble veldig lei seg og gikk på do og satt der i 15min!ho stopppa ikke og gråte og snakka med læreren og sa det som det var og spurte om hun kunne dra hjem.ho fikk lov til det men ho måtte snakke med helsesøstre først.hva er det med ho?ho har gjorte før men ikke på skolen.ho har veldig lett for og beg.og gråte og bli lei seg.ho vet ikke hvorfor ho er lei seg eller noe sånt heller:/ho pleier vanligvis og være den "tøffe"og veldig "sånn" ovenfor meg(hvilketjeg egentlig synes er kjempedumt,fordi ho sårer meg innimellom,hva kan jeg gjøre med det?
Caroline som er glad i vennina si:)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Vi kan ha ulike grunner til å være sårbare. Tristhet bunner som regel i noe, men det er ikke engang alltid at vi selv kan forstå hvorfor vi er så lei oss som vi kan være. Tidligere opplevelser, ferske opplevelser, stress og slitenhet, avvisning, sorger, savn mm kan være bakeforliggende årsaker. Hva venninden din har i sin "bagasje" eller historie vet jeg ikke, men tydeligvis er hun litt sårbar og trist nå om dagen. Når man sliter litt med egne ting, kan man også noen ganger bli litt opptatt av å være sterk og usårbar, og kan da lett fremstå som litt vel tøff og være slik at andre kan føle seg litt ubekvem og kanskje såret. Jeg syns dere skal prate litt om disse tingene slik at dere kan fortsette å være gode venner og være støttende for hverandre. Evt. kan dere jo ta en slik prat sammen med en voksen, som for eksempel lærer eller helsesøster.

Hun trenger nok deg og du henne, og da er det jo best å få ryddet unna ting som kan virke sårende eller forstyrrende i vennskapet.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om ekteskap?

Hva er straffen for å tvinge noen til å inngå ekteskap?