Hopp til hovedinnholdet

Hvordan behandle panikkangst

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har mistanke om at jeg kan ha panikkangst, pga. flere episoder med panikk uten at det feiler meg noe, bare at jeg er redd for å få panikk for noe som kan skje. En grunn til at jeg er redd for det, er at det er veldig pinlig, når jeg rødmer får raskere hjertebank, svette og rykninger i ansiktet, samtidig får jeg også rykninger i kroppen. Dette problemet har jeg strevet med i flere år, så jeg tror at angsten for å få panikk har blitt høyere etter årene. Jeg vet ikke hvordan jeg stopper det. Jeg vet at for å ikke få panikk, så må jeg ikke bli redd for å få panikk. Jeg har prøvd flere ganger å tenke på noe annet, som å tenke på noe helt annet enn den situasjonen jeg er i. Så hvordan kan jeg roe meg ned? Jeg har prøvd å løse det med psykologen og det gikk bra en stund, men nå får jeg heletiden tilbakefall, selv om jeg klarer å roe meg ned i korte perioder. Men hvordan fjerner jeg angsten for godt? Takk for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du beskriver plagsomme reaksjoner når du blir usikker. Disse har i sin tur gjort at du går rundt å er redd for å bli redd. Du har fått hjelp tidligere av psykolog.

Nå ber du oss om råd for hvordan du kan roe deg ned. Vi skjønner at du har det slitsomt. Det er ikke uvanlig at man får angst for angst. Vi vil råde deg til å ta kontakt med psykologen din igjen.

Lykke til!

 

Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser