Hopp til hovedinnholdet

Jeg har slitt lenge og begynt å se ting som ikke er der og høre stemmer.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har slitt lenge, og fortrinnsvis med depresjon og PSTD. Jeg har gått i behandling i omlag 5 år, og har i løpet av perioden vært innlagt på diverse psykiatriske instutisjoner. Per i dag har jeg ikke behandlingstilbud, på grunn av at ting ble betraktelig mye bedre for en stund siden - og slik har det holdt seg. De siste ukene har ting dog forandret seg betraktelig når det kommer til min psykiske helse. Ut i fra det jeg har hørt kan man oppleve å se ting/høre ting som del av et symptom på depresjon, men jeg har aldri vært en av disse. De siste ukene har jeg nemlig sett ting som ikke har vært der, og hørt skrik og stemmer som ingen andre hører. Dette er veldig skremmende, og jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg er redd for meg selv, og at jeg skal handle desktruktivt når stemmene/synene tar over. Og hva kan dette være? Ber ikke om en diagnose, men en rettningslinje: Kan det være en form for schizofreni? Håper på svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Når jeg leser det du skriver, tenker jeg at du har vært gjennom mye vanskelig og at du har hatt det tøft lenge. Det er tungt å streve med depresjon og PTSD, og det er er bra at du har fått søkt hjelp og at du har fått det bedre. 

Du skriver at du den siste tiden har sett ting som ikke er der og har hørt stemmer, jeg forstår at dette er veldig skremmende og ubehagelig for deg. 

Det er litt vanskelig å si hva dette er uten å ha møtt deg. Siden dette plager deg mye, synes jeg det er viktig at du kontakter noen for å finne mer ut av det og hva du bør gjøre. 

Du bør bestille en time til fastlegen din, helst så raskt som mulig. Der kan du få mer råd og hjelp til dette og hvordan du kan få det bedre. 

Hvis du trenger noen å snakke med,  kan du også ringe Mental Helses hjelpetelefon på telefonnummer 116 123. 

Håper dette kan være til hjelp for deg! Lykke til videre!

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser