Hopp til hovedinnholdet

Forventningene blir så store - jeg vil slippe meg løs!

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har ganske strenge foreldre og de har oppdratt meg riktig. Jeg har alltid vært den jenta som har fått dritgode karakterer, vært snill mot alle, ikke gjort noe galt og sånn, jeg har rett og slett vært englebarn. Og nå har alle begynt å forvente så mye av meg som har blitt til et stress for meg hver dag og det har jeg blitt utrolig deprimert av. Jeg føler jeg aldri er god nok og at jeg kommer til å skuffe noen om jeg gjør noe feil og nå føler jeg lenger at jeg ikke orker dette mer. Jeg har rett og slett lyst til å slippe meg løs, bli en av de populære, leve livet, drikke, prøve snus, røyk, pipe og masse sånt. Være ute til sent og være litt rebelsk. Jeg har så utrolig lyst til å bare gi faen i alle og alt og bare leve livet, men jeg er redd... Tenk om dette er et feil valg. Hva burde jeg gjøre? Hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er veldig bra at du tar kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge om de tingene som plager deg. Det er tydelig at du har behov for å prate med noen om disse tingene. Jeg foreslår at du forteller dette til foreldrene dine - at du har tanker om alt du har lyst å gjøre, ikke om at du allerede har gjort det. Hvis ikke dette hjelper, er det lurt å ta kontakt med helsesøster på skolen, eller sosiallærer, de er flinke til å snakke med ungdommer som sliter. De vil helst sikkert kunne gi deg veldig gode råd.

 

Og en siste ting - du er allerede en veldig flink og flott jente som tar vare på evnene dine, samtidig som du er snill mot andre. Du er klok om du snakker med noen voksne om alt du har lyst til å begynne med.
Hilsen

Alarmtelefonen 116 111 i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser