Hopp til hovedinnholdet

Har nesten sluttet å spise

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er jente på 13 år som har noen problemer. Jeg har regulering og derfor må jeg bruke en slags nattbøyle. Og den får jeg ikke sove med, men mamma og pappa og tannlegen sier jeg må bruke den! Og i tillegg har jeg sluttet nesten å spise..... Jeg er 154 cm og veier 31 kg. Noe sier meg at jeg ikke skal spise....... Jeg har også lav BMI.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at det kan være ubehagelig å sove med den nattbøylen.  De fleste venner seg til å gjøre det etter noen forsøk, men hvis du prøver flere netter, og det fortsetter å være vanskelig å få til å sove, så bør du prate med reguleringstannlegen om det og be om råd.  

Det er jo ingen god ide å slutte å spise, eller å spise veldig lite.  Du er i vekst og utvikling og skal gå opp i vekt nå for å utvikle deg normalt.  Hvis du spiser lite, greier jo ikke kroppen din å utvikle seg som den skal og du får også lite krefter og kan bli syk.  Hvis "noe" sier deg at du ikke skal spise, så må du få hjelp til å bli kvitt den stemmen som sier deg det, for den ødelegger jo bare for deg.  Ta en prat med helsesøster om dette nå, eller si ifra til foreldrene dine, så dere kan få en time hos fastlegen.  

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser