Hopp til hovedinnholdet

Sliter md vonde tanker

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg sliter med vonde tanker. Jeg tåler ikke film. Da tror jeg at det som skjedde i filmen kommer til å skje med meg. Jeg tåler heller ikke så godt nyhetene. Så derfor er jeg litt forsiktig ved disse greiene, men nå begynner jeg å bli lei. Det er ikke bestandig jeg for sove og det kan irritere vedt av meg. Mamma sier hun var sånn på min alder, men når vil det gå over? Kommer jeg til å være sånn for alltid? Hvordan kan jeg sove bedre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
 
Hei

Jeg kan godt forstå at du begynner å bli lei av å ha det sånn! Det er ikke godt å leve seg så inn i det man ser på en skjerm, enten det er nyheter fra den virkelige verden, eller bare en film. Spesielt ikke når det er de vonde nyhetene og filmene som påvirker deg. Det at moren din også hadde det sånn når hun var på din alder kan nok stemme. Det er dessverre en del som har det sånn. Heldigvis blir det bedre med tiden, men det er vanskelig for meg å si når.
Kanskje kan det hjelpe deg å prate med noen om dette. Noen som kan lære deg noen teknikker på hvordan du kan takle disse tankene, og kanskje bildene du får for deg bedre. Et menneske som kan hjelpe deg med dette, eller i hvert fall et sted å begynne, kan være helsesøster på skolen din. Hun kan lære deg noen teknikker, og dere kan snakke en del sammen om dette. Dersom det er behov for det kan hun hjelpe deg å komme i kontakt med noen andre som kan hjelpe deg enda mer.

Jeg legger også ved et par artikler under her som også kan være til hjelp. Ta deg en titt på disse, og prøv gjerne ut avspenningsøvelsene i søvnartikkelen. Det kan være gode tips for god søvn uansett.

Jeg synes det er flott at du ønsker å gjøre noe med dette, og jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser