Hopp til hovedinnholdet

Hva burde jeg gjøre? Sist vi hadde sex snakket vi ikke sammen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sliter litt for tiden. For 2/3 månder siden så mistet jeg jomfrudommen min på et nach i en helt annen by, med en gutt jeg ikke en gang snakket med. Er ikke hendelsen jeg angrer på. Men har begynt å slite med å "stole" på folk etter det. Jeg tørr ikke åpne meg, jeg har blitt mer sjenert, mistet mye viljestyrke og blir veldig lei meg fort. Jeg har senere hatt null kontakt med denne gutten. Jeg har derimot hatt kontakt med kompisen hans, som fikk oss inn på nachet. (Før jeg hadde sex, rotet jeg med han) Greia er nå at jeg har veldig lyst å møte denne kompisen igjen. Men vet at om jeg gjør det så kommer vi bare til å ha sex. Men jeg syntes det er på en måte greit. Eneste er at jeg er redd for at jeg blir ekstremt såret, hvis han slutter å snakke med meg. Men jeg har så utrolig lyst å møte han å..Mitt spørmsål er, hva mener du jeg burde gjøre? Blir veldig feil å si dette - men jeg er utrolig kåt for tiden.Jeg vil ikke å ha sex med noen i min egen by for da blir jeg sett på som løs.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du deler dine tanker med oss og ber om innspill. Det er flere som kan kjenne igjen denne situasjonen. Sex uten å snakke sammen gjør nesten alle usikre eller sårbare. Det kan kalles risikosex.

Hva skal du velge å gjøre når du er kåt og ønsker en god opplevelse. Du er flink til å se for deg konsekvenser. Hvilket valg vil gjøre deg mest fornøyd og hvilket vil gjøre deg mest såret?

Her er noen innspill fra oss som kanskje kan påvirke dine valg.

Det er ikke uvanlig å føle seg usikker etter seksuelle aktiviteter med fremmede eller nesten ukjente. Denne usikkerheten kan du lettere unngå ved å bli godt kjent med han før dere gjør noe seksuelt.

Du sier at du sliter med å stole på folk. Da må du bruke mer tid på å snakke med folk og gutter for å finne ut om du kan stole på dem.

Er du sjenert kan du prøve å sende han meldinger, snakke i telefon o.l.. Hvis han ikke er interessert i å snakke med deg fortjener han vel ikke å ta på kroppen din heller?

Øv deg på å bli venner med gutter og når du liker en gutt kan du øve deg på å flørte med han. Selv om du flørter er du ikke forpliktet til å gjøre noe seksuelt med han. Du er ikke løs! Husk at du kan ombestemme deg når som helst! Slik er loven i Norge. 

Finn frem til en snill gutt som du kan snakke med og som får deg til å føle deg trygg og tilfreds. Øv deg på å flørte og snakke om alt mulig du. Når dere snakker sammen er det lettere å sette grenser og å oppfylle ønsker også.

Jeg er enig med deg. Jeg tror også sjansen for å bli såret er stor når man ikke snakker sammen. Sjansen for å bli såret etter et ordløs seksuelt møte er enda større. Erotikken og tankene etterpå blir nok mye mer tilfredsstillende for deg jo mer dere kjenner hverandre. I tillegg blir den tryggere for begge.

Ta en titt på vedlagte tekster. De kan også være til nytte!

 

Lykke til!

Hilsen sexologen og lærern i Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuelle rettigheter

Du har rett på et godt seksualliv

Visste du at menneskerettighetene også gir deg seksuelle rettigheter?

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser