Hopp til hovedinnholdet

Sinnemestring

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg føler at jeg kan ta ganske mye dritt de eneste grensene jeg har er at ingen får lov til å være respektløse og snakke dritt om familien min og vennene mine. opp gjennom årene har jeg fårr høre ganske mye og fått mye slengt etter meg. Jeg har trent taekwondo i mange år og der lærer vi mye og selvkontroll men i det siste føler jeg mer at jeg bare lagrer på sinnet mitt og bygger opp så jeg er redd for at lunta mi slutter og at jeg tar sinnet ut på noen. Jeg har som regel et ganske tøyelig temperament men jeg merker jeg virkelig blir sur noen ganger og får lyst til å dra til de drittungene, Og da går mye galt ført og fremst går det ut over skolen. siden jeg er over 15 kan jeg også straffes for angrep og på toppen av det hele blir jeg kastet ut av klubben er det noe dere kan gjøre noen tips?

 

Svar
Hei

gutt 15 år,

Takk for brev. Du skriver at du opplever at mange tråkker på grensene dine. Dette gjør deg sint. Det er forståelig. Å oppleve angrep kan være ubehagelig og en kan få lyst å forsvare seg. Du sier at du er tålmodig, men at du av og til får lyst å ta igjen. Det er begripelig. Likevel er det en forskjell på å ha lyst til å ta igjen og faktisk ta igjen. I tillegg er det mange måter å ta igjen på. For eksempel verbalt. Du skriver at du har jobbet med selvkontroll i noen år (taekwondo) og antakelig lært mye av dette. Det er veldig bra. Hva har denne treningen lært deg? Hva innebærer selvkontroll?

Av og til kan man oppleve at andre er «ute efter en». Er det reelt eller noe du er spesielt følsom for? Hva er det som trigger deg? Hvorfor blir du sint?

At du trener selvkontroll er bra men vi tror også du kan ha nytte av å snakke med en voksen. Er det noen som kjenner deg godt og som du har tillit til. Ved å snakke om irritasjonen og opplevelsen av å bli plaget eller ertet kan du få hjelp med å håndtere situasjonen. Det er viktig at du ikke mister besinningen og gjør noe som du vil angre på. Vi tror det er viktig at du ikke bare trener alene men også får luftet dine tanker om hva som skjer rundt deg. På mange steder tilbys ungdommer noe som heter ART og som handler om sinnemestring og læring om hvordan en kan ta imot kritikk. Kunne det ha vært noe for deg? Du kan google det på nett men du kan også snakke med helsesøster på skolen som kan gi deg tips om hvor det tilby. Det tror vi vil forhindre en eventuell skade og hjelpe deg å komme videre. Lykke tilHilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sinna
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sinna