Hopp til hovedinnholdet

mild angst, vet ikke hvor den kommer fra

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 16 år gammel jente som tror jeg har mild / lett angst. Alt begynte da jeg var 8-9 år gammel. Pappa så på en video om at Saddam Hussain ble hengt, og dette påvirket meg ekstremt. Jeg ble veldig nyskjerrig når det gjaldt temaet selvmord og ble veldig sliten av å tenke på det. Men jeg kunne ALDRI gjort det selv. Nå er alt bedre, jeg har venner, en god familie, et flott liv, men skulle ønske jeg var mer populær. :/ Jeg får en klump i halsen innimellom, og en ekkel følelse i magen. jeg føler at jeg vil gråte og at ingen forstår meg. Jeg vet ikke hvor denne angsten kommer fra... Det er så ekkelt.. Vil bare gråte og fortelle alt til mamma. Jeg vil ikke til psykolog fordi jeg ikke tørr, ikke be meg om å søke proff hjelp please.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

og takk for ditt brev til Ung. Du forteller om deg selv at du så en video som skremte deg, men som samtidig gjorde deg nysgjerrig på selvmord da du var 8-9 år gammel. Du tror den ekle følelsen du noen ganger kjenner inni deg, og som du tenker er mild angst, kan ha begynt den gangen, slik vi forstår deg. Når du har det dårlig på den måten du beskriver, gjør du det helt rette: Du gråter og du forteller det til mamma. Det er kjempefint!

Livet byr på mange utfordringer, og noe av det vi må lære oss er å holde ut med vonde følelser. De kan komme av mange forskjellige ting: møtet med mennesker som påfører seg selv eller andre smerte, nederlag vi opplever, ting vi ikke får til, tap vi lider, ønsker vi ikke får oppfylt, at vi er alene og føler at ingen forstår. Det er jo sånn at vi både er alene og oss selv, og at det er andre rundt oss som betyr mye for oss. Det aller beste er når vi har mennesker rundt oss som kan høre på når vi har det dårlig og kanskje trøste, eller bare være der for oss. Det kan også hjelpe å gråte. Etter en stund slipper følelsen taket, og blir mindre sterk, intens. Det er viktig å erfare at vonde følelser går over, og fint at du har noen som er der for deg når du får det dårlig.

 

 

Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser