Hopp til hovedinnholdet

Jeg selvskader, men tør ikke si det til fostermor.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg har nettopp kommet i et fosterhjem. og rett før jeg kom hitt drev jeg med alvolig selvskading, men med en gang jeg kom hitt så tørte jeg ikke lenger fordi jeg er så redd for hvordan fostermoren min skal regere og at hun ikke skal like meg lenger. jeg kutter meg fremdeles litt på bena, men ikke sånn at jeg begynner å blø. jeg begynner å bli sykt desperat etter å kutte meg igjen, men jeg tør ikke pga hva fostermoren min kommer til å si. jeg går hver eneste dag og tenker/planlegger på hvordan jeg skal ta mitt eget liv. men heldigvis er jeg redd for å dø, men jeg er veldig redd for at kontrolen over meg selv skal ta overhond en dag.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du har strevd med selvskading tidligere, og at du nå føler du strever med å ha kontroll og at du har selvmordstanker. Det er tunge tanker og følelser du strever med, og jeg tenker at dette må være vondt og slitsomt for deg nå. Det er bra at du har klart å jobbe med selvskadingen og at du har redusert denne, det viser at du har mye styrke i deg. 

Jeg tenker at det er viktig at du deler de tankene og at du noen ganger skader deg med noen. Hvis du deler disse tankene, kan du få litt støtte og hjelp videre, da tror jeg også du vil oppleve å få mer kontroll igjen. Det kan være vanskelig å fortelle om selvskading til andre, men vi vet at det hjelper å få det ut og sette ord på det.

Jeg håper du kan fortelle hvordan du har det til fostermoren din. Jeg tror hun vil sette pris på å få høre det, og da kan hun hjelpe og støtte deg videre framover. 

Du kan også snakke med rådgiver eller helsesøter på skolen din. Hvis du ønsker noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. 

Håper dette svaret var til hjelp for deg. Lykke til!

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Fosterhjem

Jente med bamse (colourbox.com)

Det er omtrent 8000 barn og unge som bor i fosterhjem i Norge, og omtrent halvparten er mellom 13 og 18 år. Det er mange grunner til at barn bor i fosterhjem, men felles er det at deres egne foreldre ikke kan ta seg av dem i en kortere eller lengre periode.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser