Hopp til hovedinnholdet

Redd, trist og lei meg, mangler krefter, overskudd og konsentrasjon.

Jente 15 år
 

Spørsmål

For ca et halvt år sidenbegynte jeg å bare bli veldig sliten, orket ingenting lenger, konsentrasjonen på skolen var til bunns og hadde vondt i hode veldig ofte. Fra bare å være sliten, har utviklet seg og føler ingenting lenger, er redd, trist og lei meg hele tiden, og jeg vet ikkehvorfor. Unngår alt sosialtfordi jeg rett og slett ikke orker noe mer. Har gått fra toppkarakterer i alle fag til middels og lave karakterer på ikke lang tid,fordi jeg ikke klarer eller orker. Jeg som person merker at jeg har blitt mer irritabel og sur, og prøver å skyve folk vekk. Jeg sliter med negative tanker, og usikkerhet. Jeg får helt panikk om jeg er med mange folk, er så redd.. Jeg bare lukker øynene og det strømmer inn mange vonde tanker om hva folk kanskje tenker om meg.. Hvor stygg jeg er,eks. Har en venn jeg fortalte dette til, og det viste seg at hun slet psykisk henne også, og mandag fortalte hun det til lærerB. Føler jeg ikke kan snakke med B fordi jeg føler at hun kanskje tar dette som herm

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt brev til Ung.

Du forteller at du først har blitt forferdelig sliten, ukonsentrert og plaget av hodepine, og at du så har blitt redd, trist og lei deg. Karakterene har dalt, og du unngår å være sammen med andre. Det høres forferdelig vondt ut! Vårt råd til deg er å snakke med de voksne rundt deg, både foreldrene dine og læreren din, og få hjelp med det du sliter med nå. Det er ikke meningen at du skal ha det så vondt, og det finnes god hjelp å få.

Vi er sikre på at læreren din ikke vil tro du hermer etter din venn. Hun eller han har helt sikkert merket at karakterene dine faller, og at du virker uopplagt. Det er viktig at læreren din får ordentlig beskjed, så hun eller han skjønner at det ikke bare er et spørsmål om å ta seg sammen.

Sammen med foreldrene dine kan du ta stilling til hvor du ønsker å søke hjelp. Vi vil råde dere til å begynne med å ta kontakt med fastlegen, slik at du får sjekket deg for sykdommer og årsaker i kroppen til utmattelsen du føler. Fastlegen vil også kunne henvise til BUP for behandling for redsel og negative tanker.

 

Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser