Hopp til hovedinnholdet

Sliter veldig å snakke om meg selv 

Jente 16 år
 

Spørsmål

sliter veldig å snakke om meg selv og når jeg skal begynne å snakke om familien min eller fortiden til andre, bryter jeg sammen. jeg vet selv ikka hva det er, men det er virkelig ikke en god følelse. det er enveldig vond følelse i magen og tristhet. jeg skjønner ikke hvorfor slike punkter treffer meg så innmari, skal man ikke ha glade minner av barndommen da? jeg blir bare trist av å tenke på det, og vet ikke årsaken. hva er dette for noe? merker også at jeg sjeldent smiler på bilder av da jeg var liten. jeg samenlikner mellom meg og lillesøstera mi på barnehagebilder og annet. hun er der og smiler og ser glad ut, mens jeg er der med et bredt smil eller en munn som ikke er i bevegelse. jeg vet ikke hvorfor jeg ikke smilte på bildene men de fleste bildene mine fra barndommen er slike. alt jeg vet er at mamma og stefaren min(han var da) hadde et veldig utfordrende forhold men jeg vet ikke hvordan dette kan ha påvirket meg. jeg er også GANSKE sjenert og har alltid vært det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du nå går og tenker mye på dette, så syns jeg du skal prate med noen om det.  Prat med noen i familien om hvordan de opplevde at du var da du var liten.  Alle barn er jo forskjellige, og noe er slik bare, mens noe kan være påvirket av ting som skjer rundt.  Noen barn er mer alvorlig enn andre og kanskje også mer stille og sjenerte.  -Det kan jo være helt OK.  -Og det å få høre hvordan andre har opplevd deg, kan være med å fylle ut det bildet som du nå føler er litt ufullstendig.  Det at du blir følelsesmessig berørt når du skal prate om deg selv og din fortid, behøver ikke å bety at det er noe galt på noe vis, men det kan jo være noen tanker du har (ubevisst) som lager den vonde følelsen i magen.  Hvis du får pratet litt om dette, kan det hende du greier mer å sett ord på de tankene.

Helsesøster er en du også kan prate litt med om dette om du ikke føler familien er nok.  

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser