Hopp til hovedinnholdet

Var kjæresten min syk?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ble sammen med en gutt for noen år siden . Han sa plutselig han var vampyr og gjorde masse greier ut av det. Bla. å kutte seg selv og dryppe blod i teen min. Bite meg på halsen, sa han bærte meg ut på natten og han satt foran meg da jeg våknet når jeg nattet hos kompisen hans. Han sa han skulle ta selvmord hele tiden og gjorde nesten alvor ut av det. Jeg slo opp med han hele tiden og føler jeg ødla han. Han slutter å spise og gjorde mye mystiske ting og trodde virkelig på at han var det han sa han var og fikk meg til å tro på det. Den dag idag sier han at han ikke kjenner meg.. Jeg er fortsatt redd for han og i det siste har jeg begynt å få flashbacks tilbake. Vi har ingen kontakt , på nesten 4 år. Han sa han så på meg på skolen når jeg ikke så han, han rullet rundt på gulvet og gråt når jeg slo opp hele tiden. Jeg var så usikker på meg selv på den tiden.. Han pleide å løpe etter meg (en gang med bar overkropp om vinteren) var han sinnsyk? Jeg får ikke plass til å skrivealt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 18 år.

Takk for at du skriver til oss.


På bakgrunn av det du har skrevet her om kjæresten din så tenker jeg at han hadde det vanskelig, og at han hadde behov for hjelp. Mye av det du skriver om kjæresten din kan tyde på at han hadde det vanskelig psykisk.

Jeg kan forstå at han har virket, og fortsatt virker skremmede. Du skriver at du nå har begynt å få flashbacks, og jeg synes derfor at du skal prøve å snakke med noen om det du har skrevet om til oss.

Jeg tenker at det å få litt hjelp til det du har opplevd vil gjøre at du får det bedre.

Du kan kontakte helsesøster på skolen der du går, eller helsestasjonen for ungdom. Det finnes også psykologer i noen kommuner som jobber med barn og unge.

Fastlegen din kan også hjelpe deg.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser