Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at moren min skal dø for tidlig, hva skal jeg gjøre?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er bekymret for moren min. Hun er nå 49 år og har nesten alltid vært veldig tjukk og hun har ikke det beste kostholdet og trener aldri. Problemet er at jeg er livredd for å miste henne. Jeg er redd for at hun skal dø tidlig pga helsa. Ofte når vi snakker sammen om fremtiden sier hun at hun ikke vet om hun lever om ti år og dette skremmer meg. Jeg vil ha henne lenge og jeg er så redd for at jeg skal miste henne. Hun er den i familien jeg har best forhold til. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår at du blir redd når moren din snakker på den måten. Har du fortalt moren din at du er så redd for at hun kan dø? Det er ikke sikkert at hun forstå hvordan dette oppleves for deg. Mange foreldre glemmer at hvordan de tar vare på seg selv ikke bare berører dem men også barna sine.

Dersom du ikke tør eller synes det er vanskelig bør du kanskje få hjelp til å få moren din til å forstå. Det kan være en slektning, en familievenn eller lignende. Mange får god hjelp av lærer, helsesøster eller rådgiver.

Det kan godt hende at du må tørre å si din mening og få hjelp til å snakke sammen på familievernkontoret der dere bor. Kanskje hun trenger å høre det rett ut at hun må gjøre dette for din skyld?

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser