Hopp til hovedinnholdet

Jente 15år. Foreldrene mine ble skilt for 6 år siden. De krangler fortsatt i hele tiden og snakker stygt om hverandre. Jeg blir redd og gråter hver dag. Jeg føler meg ensom og trist og savner også venner.

Jente 15 år
 

Spørsmål

for snart 6 år siden skilte foreldrene mine seg og jeg sliter fortsatt med å komme over det. mamma og pappa krangler hele tiden og hver gang jeg prøver å si noe så blir jeg redd. jeg gråter hver dag fordi jeg er så redd for hva som kommer senere. mamma og pappa snakker alltid stygt om hverandre og noen ganger nekter mamma meg å dra for å treffe andre og få meg venner som har samme interesse som det jeg har. jeg er ensom og trist. jeg vil så gjerne ha flere venner, men mamma sier at jeg skal være med de som jeg ikke liker spesielt godt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er trist å høre at foreldrene dine ikke får til å la være å krangle når du er der og at de ikke hører på deg når du sier i fra. Jeg forstår dette er veldig vanskelig, trist og vondt for deg. Dette skal du heller ikke holde for deg selv men snakke med noen andre voksne som kan hjelpe deg til å få sagt ifra.

Har du noen andre voksne som du føler deg trygg på? Besteforeldre, tanter og onkler, foreldre til venninner? På skolen din skal det også være en helsesøster du kan kontakte for å snakke med. Noen store skoler har også sosialarbeider som er gode til å snakke med som kan hjelpe deg videre så mamma og pappa begynner å høre på deg hvor vondt og vanskelig du har det. Familievernkontorene snakker også med ungdommer som har det vanskelig og med foreldre som krangler mye.

Masse lykke til.

Hilsen familieterapeuten.

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise