Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg dø fortest mulig?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Hvordan kan jeg dø fortest mulig? Hilsen en deprimert jente på 14.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når jeg leser spørsmålet ditt, tenker jeg at du  å ha det vanskelig og at du er veldig fortvilet nå. Det er tungt å streve med depresjon og selvmordstanker.

Når man har det så tungt, er det vanskelig å ha troen på at ting kan bli bedre. Du skriver at du ønsker å dø, da tenker jeg at du må ha det veldig vondt og at du trenger en forandring og hjelp til å få det bedre.

Det jeg håper du kan gjøre, er å snakke med en voksen om at du har det så vondt at du ønsker å dø. Det er viktig at du snakker med noen om dette og jeg håper du kan gjøre det så raskt som mulig. 

Kanskje er det en voksen i familien du kan dele dette med? Du kan også gå til lærer eller helsesøster på skolen din. Hvis du ønsker noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. 

Jeg håper du vil ta vare på deg selv og at du vil søke hjelp. Lykke til!

 

 

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser