Hopp til hovedinnholdet

Vil gå fra kjæresten, men har ingen venner og er redd for å bli alene

Jente 20 år
 

Spørsmål

Har vært bodd sammen med typen, først i 2år. Så bodde vi 1år i hver vår by, ca 8timer reise , før vi nå bor sammen igjen. Da vi hadde avstandsforhold fant jeg ut at han var utro. Han avtalte møter via datingsider. Han sier han aldri møtte noen, men jeg mener det er utroskap uansett. Det er 1 år siden jeg fant det ut nå, men jeg klarer ikke helt komme over det. Tenker på det, spesielt når han reiser på fest eller noe. Dette og diverse andre ting gjør at jeg egentlig burde gå fra han. Jeg vil ha en trofast mann. Men jeg tør ikke. Jeg har ingen venner og klarer ikke bli kjent med nye folk. Går jeg fra han blir jeg helt alene. Jeg elsker han, selv om jeg ikke stoler helt på han. Jeg sliter, gråter ofte. Prøvd å snakke med han, men han mener jeg må legge det bak meg. Det er ikke lett. Jeg vil ha en som elsker meg og ikke er utro og lyver. Men jeg klarer ikke gå fra han.Må jeg bare tåle at han muligens fremdeles er utro? Om forholdet blir slutt er ikke livet verdt å leve mer....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

For meg høres det ut som om du ønsker å gå fra han, men du er redd for å være alene. Det er ingenting som heter å tåle at noen muligens er utro. Hvis man er i et forhold så må man kunne stole på hverandre. Man skal ikke måtte gå rundt og lure på om kjæresten er utro, man skal være sikker på at kjæresten bare ønsker å være med deg. Det kan godt hende at kjæresten ikke gjør noe galt nå, men om du ikke stoler på han og ikke klarer å legge bak deg det som har skjedd før så er det ikke noe forhold å være i! Dere må kunne stole på hverandre og vite at det bare er dere to. Du skal ikke tåle at han kanskje er utro. Er han utro så er det ikke greit og ikke noe å bygge et forhold på. Og uansett om han ikke er utro så er det jo ikke bra å ha en kjæreste du ikke føler du kan stole på. 

Siden du sier at du føler at du burde gå fra han så tror jeg at det er det du vil. Og da bør du også gjøre det. Kanskje burde du i så fall flytte tilbake til familien din, eller hjemplassen din der de gamle vennene dine kanskje er. Du har da helt sikkert venner fra videregående eller andre studier. Snakk med dem, finn igjen kontakten! I tillegg bør du finne på andre ting å gjøre på fritiden, ting som kan gjøre deg glad og holde deg opptatt. Du trenger ikke gå på en café og forsøke å møte nye venner der, du kan ta opp en gammel hobby eller finne en annen fritidsaktivitet du kunne tenke deg å begynne med. Det er mye lettere å bli kjent med folk når man gjør noe aktivt sammen og kanskje til og med har felles interesser.

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser