Hopp til hovedinnholdet

Flyttet til et nytt sted og redd for at jeg ikke vil få venner

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er 16 år og har ikke noe venner. Dette har jeg slitt med i et helt år nå. Når jeg flyttet hit for to år siden ble jeg godt tatt imot, men alle var bare falske mot meg og ingen som bor i nærheten gadd å bry seg om at de hadde fått seg en ny nabo. Når folk spørr meg om venner og skole og om faren min (han tok sitt eget liv) så kjenner jeg et så sterkt behov for å begynne å gråte at jeg vet ikke hva jeg skal svare. Alt er bare så forferdelig og jeg føler meg helt alene om det. Tenk om jeg ikke får noen venner på den nye skolen og at jeg må være alene. Ingen kommer til å bry seg og jeg til slutt dreper meg selv for at jeg ikke klarer mer. Jeg vil ikke gjøre som pappa og jeg vil ikke bli outsider og aldri finne meg venner heller. Tenk om jeg går glipp av noe nå når jeg ikke har venner i en hel sommer. Jeg har litt angst og gråter hver dag. Går til prykolog, men når jeg er på samme sted fortsatt så vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. :'(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg synes det er fint at du har oppsøkt hjelp og går til en psykolog. Det er fint å kunne ha noen å snakke med, selv om du ikke føler at det skjer noe akkurat nå. 

Nå er jo nordmenn en gang slik at de synes det er ubehagelig å  vanskelig å skulle gå og hilse på og ta imot den nye naboen. Man er redd for å komme for nær noens privatliv, og det kan være vanskelig å få kontakt på den måten. Når du nå begynner på en ny skole, derimot, tror jeg ikke det kommer til å bli noe vanskelig å få nye venner. Hvis du er 16 år begynner du sikkert første året på videregående - da vil alle være helt nye på skolen og ønske nye venner. Det er helt sikkert flere som kommer fra et annet sted og ikke kjenner så mange fra før av. Uansett vil det være mange andre som er ute etter nye venner, og da er også alle mye mer opptatt av å ta kontakt og bli kjent med andre. Du må bare passe på at du selv er like flink til å ta kontakt og vise at du ønsker å bli kjent. Hvis du starter andre året på videregående tror jeg uansett ikke du kommer til å ha noen problemer med å bli kjent med folk. Det er gøy med nye i klassen, og de kommer til å ønske å bli kjent med deg. Det er bare viktig at man viser at man vil være med og er åpen for å møte alle slags mennesker!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser