Hopp til hovedinnholdet

Sliter med spiseforstyrrelser og har mistet kontrollen. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har lenge slitt med spiseforstyrrelser, og har alltid tenkt at jeg har kontroll. Men i det siste har jeg mistet kontrollen. Jeg har en app som sier minste-inntaket av kcal daglig før det ble farlig (min var på minst 1097kcal om dagen, og hver dag i 2 uker har jeg vært på under 600kcal om dagen, har altså vært under grensen for farlig i to uker) Her om dagen begynte jeg å blø neseblod helt av meg selv, og det samme skjedde i dag når jeg akuratt hadde syklet hjemmefra. Jeg får også blåmerker som plutselig dukker opp av seg selv. Jeg lurer på om dette har noe med spiseforstyrrelsen min og gjøre, eller om det er noe annet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Det er litt vanskelig å si med sikkerhet hva som gjør at du opplever det du beskriver. Det høres ut som du spiser svært lite og tenker at det kan ha en sammenheng med symptomene du opplever. 

Jeg tenker at du bør oppsøke helsepersonell for å finne mer ut av dette, og jeg håper du vil prøve det så raskt som mulig. Når kroppen får for lite næring så blir kroppen underernært og kroppen kan få varige skader. Har du snakket med noen i familien om dette? Hvis du snakker med en av foreldrene dine kan de kanskje hjlpe deg med å bestille time til fastlegen din. Du kan gå til helsesøster på skolen din eller Helsestasjon for ungdom der du bor, der jobber det helsesøster, lege og ofte også psykolog. 

Jeg legger ved noen artikler som kanskje kan ha nyttig info. Du kan også lese mer om spiseforstyrrelser på nettros.no og iks.no. 

Jeg håper du vil søke hjelp og at du finner mer ut av dette.mta vare på deg selv og lykke til videre!

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skader ved spiseforstyrrelser

Trist jente på sofaen (colourbox.com)

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser