Hopp til hovedinnholdet

Gruer for å gå på jobb

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 19 år som jobber som lærling. Det siste året har jeg slitt en del psykisk Jeg har mine bedre og dårligere perioder og er midt i en dårlig periode nå. jeg får ikke sove og går hele tiden og gurer meg hele tiden til å dra på jobb. Dvs at selv om jeg har satt på klokka til å ringe slik at jeg rekker jobb, så får jeg en stor klump i magen! Jeg begynner å skjelve når klokka har ringt og klumpen i magen blir større og hardere. Til slutt sitter jeg og skjelver som et jordskjelv mens jeg gråter, og dette er fordi jeg ikke vil dra på jobb, der er et dårlig arbeidmiljø jeg har prøvd alt jeg kan og da mener jeg virkelig ALT.men jeg blir bare utestegt Jeg gruer meg til å møte opp på jobb, møte de ansatte og brukerne. Jeg føler alt er så utrolig vanskelig og at det er så få som skjønner meg. jeg vet ikke hvordan jeg skal få en slutt på dette, vet om mange som har sluttet i jobb pga miljøet, så hav skal jeg gjøre? vurderer en sykemeldig på en periode

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres jo vanskelig ut å ha det slik du nå beskriver.  Det er ikke slik at man skal måtte grue seg til å gå på jobb.  Dette er det jo viktig å ta tak i.  Om du har det litt tøft psykisk i utgangspunktet, blir det jo ikke bedre av at du ikke har det bra på jobb.  Jeg vil råde deg til å prate med fastlegen din om dette og også til å prate med sjefen om hvordan du opplever å ha det på jobb.  Fastlegen kan hjelpe deg å få tatt dette opp med arbeidsgiver også.  Det er jo ingen løsning å bli lenge sykmeldt. Prat gjeren med noen andre du har tillit til også.  På helsestasjon for ungdom kan du nok også få litt hjelp, eller i psykisk helsetjeneste i kommunen.  Fastlegen eller de på helsestasjonen vet hvor du best kan få videre hjelp.  


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser