Hopp til hovedinnholdet

Sliter med angst og har fått medisiner. Lurer på om man kan innlegges for dette?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har slitt med generell angst, agorafobi og depresjon en god stund.. Har fått medisin for dette.. Er dårlig å ordlegge meg, men kan man bli innlagt for det jeg sliter med? Bekymrer meg hele tiden for det. Håper du forstår hva jeg mener. Hilsen kvinne 28.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller hvilke diagnoser du sliter med, angst,agorafobi og depresjon. Så lurer du på om man kan bli innlagt for dette.

Diagnosene i seg selv er ikke avgjørende for om man blir innlagt eller ikke. Det er i hvilken grad plagene som følger er til hindre for et forsvarlig dagligliv og om det er behandlingsformer som best kan tilbys ved innleggelse.

Du skriver ikke tydelig om du ønsker eller frykter innleggelse. Innleggelse med tvang, altså mot din egen vilje kan kun skje dersom det er fare for livet eller varig svekkelse av mulighet for bedring. Innleggelse frivillig kan man søke dersom hverdagen er for vanskelig og det er et behandlingstilbud som kan gjøre deg bedre istand til å greie hverdagen etterpå. Du bør spørre fastlegen din om dette, eller legen som skrev ut medisin til deg. 

 

 

 

Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser