Hopp til hovedinnholdet

Skulle bare ønske jeg visste noen kunne ta meg på alvor uten å dømme meg.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har det ikke så greit hverken hjemme eller på skolen. Jeg blir plaget og utsatt for mye mobbing. Hjemme har jeg vært deprimert i ca 6 måneder (har tidligere vært det også). Hver dag føler jeg at jeg vil ut å være med venner, men jeg vil ikke at jeg skal gjøre de lei seg. Jeg vil ikke at de skal vite hvordan jeg har det hjemme, at jeg kan bli slått eller sparka. Jeg vil ikke at de skal vite at jeg gråter hver natt og at jeg kutter meg nesten hver dag. Jeg skulle bare ønske jeg visste noen kunne ta meg på alvor uten å dømme meg. Jeg trenger hjelp av fagfolk som kan ta meg på alvor siden jeg utsetter meg selv for fare flere ganger i uken, jeg får mennesker til å misbruke meg og få meg til å føle meg liten. Jeg orker ikke mer.Livet mitt er blitt så alt for tungt å leve med. Foreldrene mine bagatelliserer problemene mine og snakker aldri seriøst til meg om det.De pleier å la meg være alene og gråte. Etter å ha følt på denne følelsen i 3 år føler jeg på lystentil å skade folk rundt meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du har skrevet til oss nå.

Det ER hjelp å få!  Du forteller at du har det vanskelig hjemme og at du er deprimert og fortvilet.  Ingen skal ha det slik du forteller om hjemme.  Ingen skal oppleve å bli truet eller sparket og slått.  Det er både ulovlig og uholdbart.  Jeg forstår at du ikke har så lyst til å fortelle om det til venner, og det trenger du jo ikke å gjøre, men jeg håper at du kan greie å prate med en voksen som kan hjelpe deg.  Du kan prate med helsesøster på skolen din eller på Helsestasjon for ungdom, du kan prate med noen i barnevernet, en fritidsleder eller utekontakt eller du kan ta direkte kontakt med politiet.  Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge; 116 111.

Du kan lese mer i artiklene under om hvor og hvordan du kan få hjelp.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser