Hopp til hovedinnholdet

Hun er utslitt av å tenke på kropp konstant

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hjelp meg. Jeg driver av med en gutt som jeg skal sove hos snart, men jeg gruer meg sånn. Ikke på grunn av sex eller noe slikt. Er 180 høy og veier 80 kg, så er ikke feit men i det siste har jeg vært helt besatt av at jeg ikke må spise omtrent bare på grunn av at jeg er redd for hva han skal tenke om kroppen min selv om han har sett meg før selvfølgelig. Jeg er helt utslitt av å tenke på det konstant! Hva skal jeg gjøre? Hvis en gutt er forelska er han da veldig opptatt av om jenta ikke har den fineste kroppen? Har liksom både pupper og rumpe, noe jeg vet gutter liker men uansett. Vær så snill gi meg råd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror du setter ord på hvordan veldig mange føler det fra tid til annen. Dessverre.
Det er ikke rart at du blir utslitt av å tenke på det hele tiden. Og det er verdt å gjøre noen tiltak for å bli fornøyd med hvordan du er nå, før du begynner å gjøre tiltak for å endre på kroppen din. Det er kjempevanskelig, og kan hende trenger du hjelp til å gjøre det. Om du synes det er vanskelig å si til deg selv at du er bra som du er, og tro på det, så gå og snakk med noen som kan hjelpe deg i "overbevisningen", for eksempel helsesøster på skolen din.

Jeg tror det er sånn at jenter (og gutter) blir mer opptatt av utseende og kropp når de er forelska, eller av andre grunner ønsker å fremstå best mulig for den andre. Det er liksom ikke så viktig om man ser bra ut eller ikke dersom den andre personen betyr lite for en. Er du enig? Samtidig tror jeg, som du også er inne på, at det ikke er så viktig med utseende når man er forelska. Det er jo tross alt ikke kroppen man forelsker seg i og blir kjæreste med. Dersom denne gutten ikke vil være sammen med deg fordi han ikke liker kroppen din, eller synes den er "bra nok" for han, så tenker jeg at det er det beste som kunne skjedd deg. Da slipper du å bruke tid på en tulling som ikke kan se forbi kropp, og som sannsynligvis kommer til å gi deg veldig mye i et forhold. Når den største forelskelsen er over, så er det personligheten og hvordan man kommuniserer med hverandre som har noe å si i forhold til om forholdet vil vare. Og i den største forelskelsen, så ser man som regel forbi både hengelår og kviser for å si det sånn. Med andre ord, så har kropp rett og slett lite å si i et kjæresteforhold, både på begynnelsen og etter hvert...

Senk skuldrene, si til deg selv at du er fornøyd med den du er, smil og ha tro på deg selv. Jeg ønsker deg masse lykke til! 

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente viser tommel opp (colourbox.com)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser