Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min er ekstremt humørsyk, vet ikke hva jeg skal gjøre

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en kjæreste som er ekstremt humørsyk og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre nå. for jeg føler det bare går utover meg og jeg begynner og bli veldig lei, vi har vært sammen i 3 måneder og det har vært opp og ned. Det går liksom sånn her: Hun er glad, så er hun sur og likegyldig, og i 2 dager er hun veldig glad i meg så er hun sur igjen også likegyldig og ikke vil snakke. Dette er bare så ødeleggende, og jeg har prata med henne om det. Men hun sier hun ikke kan styre det og er glad i meg under disse gangene, prøver å si at kan du ikke bare prøve å vise at du er glad i meg.. men nå i dag så fikk hun en sånn periode igjen. og gjorde ikke noe av det vi avtalte og dette begynner å gå utover tilliten til henne føler jeg. Det har sannsynligvis ikke noe med p piller å gjøre siden det begynte hun med for 2 uker siden. bare nevner det. og før mensen er hun helt forferdelig men håper p-piller stabiliserer dette. Tror forholdet ryker snart. Det er et avstands forhold forresten!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er nok ingenting annet du kan gjøre enn å snakke med henne om dette enda en gang. Det kan være at det å være i et avstandsforhold tærer på henne. Det er jo tøft, men noen synes det er vanskeligere enn andre. Prøv å finne ut hva det er som gjør at hun blir sur de gangene hun blir det. Be henne å tenke gjennom hva det kan være. Er det det at dere ikke ser hverandre så ofte? Blir hun kanskje usikker på deg når dere bor så langt unna hverandre og ikke vet hva den andre gjør? Det er veldig vanlig i avstandsforhold. Snakk med henne og finn ut av det sammen. Det kan være hormoner, men antakeligvis er det noe som plager henne som gjør at humøret skifter sånn.

Neste gang hun blir sur må du spørre henne hva det er for noe og om det er noe du kan gjøre. Kanskje er hun nødt til å holde seg litt for seg selv når hun kjenner de følelsene? Snakk med henne om det og finn ut sammen hva dere skal gjøre med det. Og først og fremst prøv å finne ut hva det er!

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser