Hopp til hovedinnholdet

sliter psykisk, blir veldig sinna eller veldig deppa i forbindelse med menstruasjon

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har ett problem. Jeg sliter generelt psykisk, med selvskading å depresjon å til tider suicidal. Men problemet er att en gang i måneden, rett før jeg får mensen blir Jeg enten veldig sint, kan slå ting å blir veldig aggressiv i måten jeg snakker på, eller kjempe deppa å vil ta livet mitt, den siste episoden nå var veldig tøff, jeg ble veldig deppa. Jeg gråt nesten 24/7 å følte bare tomhet, jeg selvskadet etter 25 dager skadefri. Jeg dro til graven til min beste venn å satt der å gråt. Jeg orket ikke livet mer.. Jeg går på noen typer ant.dep ( natur greier, aye-q) men føler ikke de funker. Jeg orker ikke ha det sånn.. Stemor vurderte å få meg på onkelige anti.dep, men det ble ikke noe av. Hun ville pga min mammas famile bakgrunn. Bør jeg be om anti.dep ? Skal starte på VPS skole så tror jeg får litt hjelp der, men vurdere samtaler igjen å.. Det ble rotete skrevet men, du forsto sikkert noe..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for brevet ditt til Ung. Du forteller at du sliter psykisk, med selvskading og depresjoner. Noen ganger har du selvmordstanker. Men hovedproblemet, skriver du, er at du blir veldig sinna eller veldig deppa i forbindelse med menstruasjon.

Vårt råd til deg og foreldrene dine er å oppsøke fastlegen. Da vil du kunne få undersøkt deg kroppslig, hvordan det kan ha seg at du får så kraftige følelses-reaksjoner på menstruasjon. Du vil også kunne få henvisning til BUP, der du kan få hjelp med selvskading og depresjoner, hvis du og foreldrene dine synes det kan være en god vei å gå. På BUP er der leger som vet mye om medikamenter for psykiske vansker hos ungdommer, og som kan hjelpe dere å finne ut av dette med antidepressiva.

 

Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser