Hopp til hovedinnholdet

Våkner noen ganger opp om natta og føler at noen skriker inni hodet mitt. 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Har blitt oppmerksom på noe ved min egen "psyke" (min definisjon: det "inni" hode) som plager meg. Det startet omkring påsketider, da jeg var syk en ukes tid (feber, vondt i hode og generell slapphet). En natt, eller kanskje det var et par, i denne sykdomsperioden våknet jeg opp dyvåt av svette og følte det som noen skrek inni mitt eget hode. Jeg antok i mitt stille sinn at dette hadde noe med sykdommen å gjøre, og tenkte derfor ikke noe videre på det. Dessverre løste ikke ting seg så enkelt. Med jevne mellomrom har fenomenet slått til igjen, og ikke bare når jeg våkner fra nattesøvnen, men i flere situasjoner. Når jeg tenker tilbake husker jeg også noen ganger fra mine "yngre dager" der jeg hadde slik "skriking i hode". Lurer på om dette er noe å sjekke ut videre, har vært rolig i hele ferien (og jeg er heller ikke den typen som med letthet går til en psykiater), eller om jeg bare bør avvente. Hva kan det være og krever det "handling" fra min side?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Du skriver at du en stund har opplevd at du våkner om natta og føler at noen skriker i hodet ditt, og at dette også kan skje i andre situasjoner. Det høres ut som dette er litt plagsomt for deg, og det er bra at du har skrevet til oss og at du ønsker å finne mer ut av dette. 

Når jeg leser det du skriver, tenker jeg at det du opplever høres litt slitsomt ut. Jeg synes du på en god måte klarer å beskrive det som skjer, og det virker som du har tenkt en del rundt dette og hva det kan være.

Det er litt vanskelig si med sikkerhet hva det du opplever er. Hvis dette plager deg mye i hverdagen og du ønsker å finne ut av det, tenker jeg det kan være lurt å snakke med helsepersonell om det, for eksempel helsesøster på skolen din eller fastlege. En mulighet er også Helsestasjonen for ungdom i kommunen der du bor. 

Du har kanskje tenkt litt rundt hva som kan gjøre at det har blitt sånn. Er det noe du tenker mye på for tiden, for eksempel noe som du har opplevd tidligere, eller noe du gruer deg til? Slike reaksjoner kan også ha sammenheng med at man er urolig og tenker mye, og jeg tenker kanskje at det du beskriver kan ha sammenheng med stress eller bekymringer. For noen kan det hjelpe å prate med noen og sortere litt i hva det kan være. Det kan kanskje også hjelpe deg å snakke med noen i familien eller en venn du stoler på, noen ganger kan man finne ut av ting hvis man tenker litt høyt sammen. 

Håper dette svaret var til hjelp for deg og at du vil få det bedre. Ta godt vare på deg selv, og søk gjerne mer hjelp.  Lykke til videre!

 

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser