Hopp til hovedinnholdet

Veldig trist og ikke ha venner.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Veldig trist og ikke ha venner. Hadde venner på barneskolen, men alle vendte seg imot meg i 6-7 klasse. Da jeg fant min stil. Har ikke hatt venner siden, er snart 21 år. Prøver alt jeg kan, hadde to venner for to år siden, men de jeg finner er bare dårlige venner som ikke bryr seg, og er frekke. Er så trist og se, alle som drar ut og spiser på kafe, fester og koser seg med gode venner, når de legger ut bilder osv. Mine sosiale medier skjer det ingenting, får aldri likes (aldri fått så mye,) på bilder og ingen skriver til meg. Det er veldig vondt, og ikke ha noen som ringer og sender meldinger til meg på mobilen også. Har bare ti kontakter på mobilen, aldri hatt mange. Familien min bryr seg ihvertfall om meg <3 Det er ikke over en liten periode, men er jo flere år jeg har hatt det slik. Eg Er redd for å ha det sånt hele livet

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss

Det å få venner, kan jo være litt vanskelig.  Man skal finne noen man trives med og som er til å stole på.  Man skal finne noen med litt felles interesser og verdier og noen man kan ha det hyggelig med.  Noen ganger finner man venner i løpet av skolegangen eller på arbeidsplasser, men fritidsarenaer er også et godt sted å søke venner.  Mitt råd til deg er at du driver med noen på fritiden din som du trives med og så er hyggelig mot folk du møter i slik sammenheng, og tar et skritt om gangen mot nærere vennskap.  -Tenk at noen ganger blir det mer, noen ganger blir det ikke.  Ikke gi opp.  Prøv igjen, og være selv en god og hyggelig venn.  Se også råd i artikkel under. 


Jeg vet ikke hva du driver med, men det å gå videre på skole; folkehøgskole, høgskole e.a. gir også mulighet for å treffe nye.  -Nye arenaer, er kanskje det du kan prøve deg litt på nå?

Lykke til! -Og supert at du har god familie.  Familiemedlemmer er jo også venner!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser