Hopp til hovedinnholdet

Jeg får en rar magefølelse på skolen, vet ikke hva det er og trenger hjelp. 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

HEI! jeg har en veldig rar mage følelse å aner ikke hvorfor! jeg har prøvd å tenke gjennom det flere ganger men kommer ikke ut på noe svar om hvorfor den rare magefølelsen kommer!.. vær gang jeg skal på skolen kommer denne følelsen å da jeg kommer hjem er den helt borte, jeg går i 9d å da 9abcd møtes samtidig for jeg bare veldig rar følelse. Jeg for helt sjokk og jeg prøver å tenke på noe annet eller tenke på noe positivt men gang på gang så vinner denne rare magefølelsen over meg! Det er ganske vanskelig å håndtere denne saken. Jeg har prøvd å snakke med læreren og alt det der.. men gang på gang for jeg det samme svarer.. Det blir for vanskelig å hjelpe deg hvis du ikke vet hva du har problemer mot! jeg skjønner at de ikke klarer å hjelpe meg hvis jeg ikke kan forklare hva denne saken handler om! enten trenger jeg tips til hvordan jeg skal finne ut hvorfor jeg har den rare magefølelsen eller om hvordan jeg skal håndtere den! plzzz værsåsnill jeg trenger hjelp! trenger svar fort!"

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Du skriver at du får en rar magefølelse når du er sammen med mange elever på skolen og at dette er plagsomt for deg. Det høres slitsomt ut å ha det sånn, og jeg forstår at du ønsker å finne mer ut av dette.

Det er litt vanskelig for meg å si med sikkerhet hva som gjør at du får den magefølelsen. Mange kan bli litt urolige og stresset når de er i en situasjon med mange mennesker rundt seg, det du beskriver kan høres ut som en slags stressfølelse. Jeg tenker du bør snakker med helsesøster på skolen din eller fastlege om det du plages med, da kan de hjelpe deg med å finne mer ut hva dette er og hva som kan hjelpe deg. En mulighet er også å gå til Helsestasjon for ungdom der du bor, der jobber det helsesøster, lege og ofte også psykolog. 

Jeg synes det er bra at du fortsetter å gå på skolen og ikke lar den ubehagelige følelsen ta helt kontroll. Det er bra hvis du klarer å fortsette å dra på skolen og være i de situasjonene der magefølelsen kommer.

Jeg håper du vil søke hjelp og at du finner mer ut av dette. Jeg legger også ved noen artikler som kanskje kan ha nyttige tips til deg. Lykke til videre!

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Redd for å dumme deg ut?

Gutt som er flau (colourbox,com)

Har du lyst til å prøve noe nytt, men stoppes av redselen for å kunne mislykkes? Les hva du kan gjøre for å våge allikevel og bygg opp selvtilliten din skritt for skritt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser