Hopp til hovedinnholdet

Hun sliter psykisk og trenger hjelp

Jente 16 år
 

Spørsmål

Så, for å gjøre en lang historie kort: Jeg har lenge slitt veldig psykisk, og har i ca 1 år vært i kontakt med psykisk helsevesen. Jeg ble (imot min vilje) innlagt på ungdomspsykiatrisk i sommer, og der var det en psykolog som var veldig ufin mot meg (skal ikke gå så mye inn på det). Psykiateren jeg går til på bup, legen min og en sosionom mener jeg har en diagnose. Psykologen jeg møtte mente jeg ikke hadde det, sa til psykiateren min at jeg ikke trengte hjelp og til meg at "det er ikke vits å gipse et ben som ikke er knekt." Det såret veldig, ettersom jeg er nettopp det - helt knekt, og trenger hjelp. Nå har jeg ikke vært hos psykiateren min siden det, og jeg har begynt på videregående (noe som går veldig dårlig). Jeg sliter med søvn, får ikke sove, ligger bare våken hele natta med et intenst ønske om å dø. Jeg skjønner ikke hvorfor psykiateren min ikke har innkalt meg til ny time og jeg klarer snart ikke mer. Hva skal jeg gjøre? Er på bristepunktet. Helt ødelagt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du, og bare du vet når du har fått nok hjelp og støtte. Dersom du mener at du har behov for hjelp, skal du ha det! Det har du krav på! Jeg er enig med deg og synes det var veldig ufint og ikke minst ufølsomt av denne psykologen å si at du ikke skulle ha hjelp. Det er ikke så viktig hvorvidt du har diagnose eller ikke, du har krav på hjelp når du føler at du trenger det!


Jeg kan forstå at det virker vanskelig, men jeg synes likevel du skal forsøke å glemme det denne ene psykologen har sagt og ta kontakt med psykiateren din igjen. Sannsynligvis har det skjedd et eller annet i forhold til timene. En psykiater avslutter aldri behandlingsløpet sånn helt uten videre, og uten at dere har en avslutningssamtale. Ring BUP kontoret ditt og si at du ikke har vært hos psykiateren på lenge og si at du trenger en timeavtale. Jeg vil også oppfordre deg til å si til psykiateren når du kommer dit igjen at du opplevde det veldig vanskelig at denne psykologen sa det han sa.

Ikke vent lenger på at de skal kalle inn deg. Ta kontroll, ring og be om en time!

Jeg ønsker deg masse lykke til.

 

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser