Hopp til hovedinnholdet

Han har havnet bakpå i matten.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har begynt på vg2 og har R1-matte, men jeg føler jeg sliter med faget allerede. Jeg ligger litt bak, og jeg får ikke med meg alt, og det er ting jeg ikke forstår. Har ikke hatt så store problemer med mattematikk før, bare at 1T var mer utfordrende enn tidligere matte. Jeg føler medelever ligger langt over meg, og liker ikke å spørre spm på pga det. Jeg vurderte å ta i bruk røde kors sin leksehjelp-ordning i Bergens offentlige bibliotek, men det virket som om det var mer rettet mot innvandrere og folk med språkvansker. Jeg har ikke mye motivasjon til å jobbe med lekser, fordi jeg føler jeg ikke får det til. Er redd for at dette kan påvirke skoleåret framover og mine karakterer. Kjæresten min er redd for at jeg får problemer med stress, ettersom jeg har følt meg litt dårlig i noen timer. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre, kanskje snakke med helsesøster eller noe sånt? Takk på forhånd for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, du kan absolutt ta deg en tur til helsesøster for å få litt hjelp ifht. det stresset du føler. Det høres veldig fornuftig ut. Hun kan hjelpe deg både med å redusere stresset du nå kjenner på, men også å forebygge stress i fremtiden.
 

I tillegg til å snakke med helsesøster kan det også være fornuftig å snakke med en mattelærer for å få litt hjelp til å forstå matten og klare å komme deg ajour. Jeg er helt sikker på at du også kan bruke RødeKors leksehjelptilbud. Det er ihvertfall ikke verre enn å spørre dem. Kanskje kan du også snakke med rådgiverene på skolen din og få tilrettelagt litt tid og hjelp så du kan komme deg ajour..

Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser