Hopp til hovedinnholdet

Sliter med depresjon, angst og sorg, trenger hjelp.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er 19 år gammel student og jeg sliter med depresjon, angst, sorg og alt som er omtrent. Jeg er ikke noe fan av å dra til psykologer men etter en lang periode har jeg forstått at jeg trenger hjelp. Jeg studerer på UiO og vil gjerne benytte meg av psykologen på skolen. Men det er kjempelang venteliste. Har dere noe forslag til psykologer som er enten billig eller gratis? Private psykologer er uaktuelt da det blir altfor dyrt. Jeg har frikort ut året

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål.

Det er bra at du har søkt hjelp og kontaktet studenthelsetjenesten, jeg vet at mange synes det er et litt vanskelig valg. Men det er viktig at du søker hjelp slik at du kan få det bedre.

Det du kan gjøre, er å bestille en time til fastlegen din. Da kan du fortelle om det du strever med og si at du ønsker hjelp. Fastlegen kan henvise deg til en psykolog med driftstilskudd, det vil si at du kan bruke frikortet ditt, men det kan hende at du også må stå på venteliste en tid.  Fastlegen har også oversikt over hvilke tilbud som finnes i kommunen eller bydelen der du bor, noen steder kan det finnes et tilbud der som er gratis, og det kan ofte være litt kortere ventetid der. 

Hvis det blir verre i perioden du venter, tenker jeg at du også kan gå til studenthelsetjenesten og spørre om de vet om mulighet for andre tilbud til deg.

Håper du får hjelp snart! Legger ved noen artikler under som kanskje kan ha nyttige tips til deg. Lykke til videre!


Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan kan man komme gjennom sorgen?

Gutt sitter inntil et tre og gråter ( colourbox.com)

Mange har drivkraft til å se framover, til å få et bra liv og til å gjøre det de hadde planlagt. Det kan jo ikke bare være trist. Andre igjen takler sorgen på andre måter.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser