Hopp til hovedinnholdet

Blir aldri invitert og føler meg ensom

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har alltid vært ei utadvendt og godt likt jente. Nå i det siste har alt falt helt sammen. Jeg har så å si mange venner men nå lengre har jeg ikke en plass jeg hører til. Det jeg mener med det er en vennegjeng. En gjeng jeg kan snakke om mine problemer og mine livsgleder. Jeg savner det å bli spurt om å bli med på ting. Få en invitasjon til noe, uansett om jeg ikke kan eller ikke. Bare få en eneste invitasjon eller fler på en hverdag eller lørdagskveld. Hver eneste helg ser bilder av vennene mine som er på fester, har jentekvelder og rett og slett koser seg, uten meg. Når jeg ser slike ting får jeg bare lyst til å skrike og sove vekk kvelden. Jeg vil jo ikke akkurat invitere meg selv heller? Slik har ikke det alltid vært men bare dette siste halvåret… Jeg føler meg så utrolig ensom. Jeg føler meg alene. Jeg føler at ingen bryr seg om meg. Jeg er lei av å ha den tomhetsfølelsen i meg, av å bare sitte inne hver eneste dag eller for det meste sove. Hvordan kan jeg snu dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
  1. Du trenger ikke å spørre om få være med. Bruk heller en annen innfallsvinkel: Spør venninnene dine hva de skal gjøre i helgen, om ettermiddagen eller lignende. På den måten får du et innblikk i deres planer, og du kan spørre om å få være med. Når du spør dem hva de skal gjøre er det helt naturlig å spørre om du kan bli med. Hvis dette er noen du er mye sammen med på skolen er det jo heller ikke noe rart å ønske å treffes på fritiden også!
  2. Ta selv initiativ til å finne på noe! Spør venninnene dine om dere skal finne på noe til helgen, om de vil komme på jentekveld til deg eller om dere skal dra et sted sammen - gå på kino, spille bowling eller lignende. Hvis du aldri tar initiativ eller viser at du ønsker å være sammen med dem er det jo klart at de heller ikke orker å invitere deg.

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser