Hopp til hovedinnholdet

Går det an å være glad i en person, men samtidig ikke holde løfter?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Går det an å være så glad i en person som det går an, men samtidig ikke holde løfter ovenfor samme person? Lurer jeg meg selv?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er bare du som kan kjenne på hva du føler og hva du ønsker. Ønsker du å være sammen med henne? Er du fortsatt forelsket i henne?

Det er noen som sliter mer med å holde løfter enn andre, men dette er jo noe man lett kan endre på! Det handler bare om å bestemme seg for noe. Kjæresten din ønsker nok sikkert at du skal prioritere henne. Hva man definerer som å bryte løfter er forskjellig fra person til person, og veldig mange tror at det er mer greit å bryte løfter ovenfor kjæresten enn ovenfor andre - rett og slett fordi man ser hverandre mer enn man ser andre. Det er likevel sårende å ha satt av tid til å være sammen med kjæresten sin, for så å høre at han/hun har tenkt å gjøre noe helt annet. Man er nødt til å prioritere hverandre når man er i et forhold, man må tilbringe tid sammen og man må holde avtaler. Det er greit å spørre om man kan være sammen dagen etter hvis det er noe spesielt som skjer, men man bør ikke anta at det er greit å bryte avtaler, eller glemme å si ifra at man ikke kan likevel. 

Hvis du selv sier at du er glad i henne tror jeg ikke det at du bryter løfter har noe med følelsene dine for henne å gjøre. Det har noe med hvordan du forholder deg til forholdet deres å gjøre, og dette er noe du kan gjøre noe med! Du må bare bestemme deg for å holde avtaler, og heller inkludere henne litt tidligere hvis du finner ut at det er noe annet som skjer akkurat da. Samtidig er det viktig å huske på at man ikke kan rekke over alt og være med på alt som vennene skal gjøre når man har kjæreste. Av og til må man velge. 

 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser