Hopp til hovedinnholdet

misfornøyd med inndeling av rom til klassetur 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Vi skal til Polen om akkurat 1 uke idag, i forrige uke fikk vi vite rommene og gruppene og gruppelederen. Jeg er ikke fornøyd i det heletatt, kom på gruppe med 4 fra en annene gjeng (dramagjengen) og 2 fra en helt annen gjeng (de som tror de er så kule) , jeg føler at jeg ikke passer helt inn der.. De sa vi skulle få en vi skrev, jeg skal snakke med læreren min om det neste uke. Å gruppelederen min skjenner jeg ikke i det heletatt, men hva skal gruppelederen gjøre liksom? Vi har med 3 lærere jeg liker veldig godt! Jeg kommer til å gråte når vi skal dra til Polen, for jeg kommer til å savne de hjemme. Men jeg vil ikke gråte foran lederen min som jeg ikke skjenner,hva kommer hu til å si da? Mange har sagt at hu er veldig snill og hyggelig. Har gråtet for det for noen dager siden, jeg ikke kom på rom med noen fra gjengen eller noen jeg skrev opp. Det er også en grunn til at jeg kommer til å gråte, å fordi jeg ikke skjenner lederen vår. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du er misfornøyd med de du har kommet på rom må du snakke med noen voksne som er med å arrangerer turen. Du skriver at du skal snakke med læreren din om det, og det er bra. Du har rett til et godt skolemiljø. Det gjelder også når du er på tur med skolen. Det vil si at du skal ha mulighet til å påvirke hvem du bor på rom med. Det er også viktig at du og de andre elevene er fornøyd med inndelingen. 

Det gjør ikke noe om du gråter når du skal reise bort. Det er helt normalt å grue seg for slike ting. Det viktigste å tenke på er at det kommer til å bli en kjempe fin opplevelse og at du får vært med på mye nytt. Hvis du er usikker rundt lederen din kan det være lurt å prøve å bli litt bedre kjent. Kanskje dere kan snakke litt sammen før dere drar? 

God tur! 

Hilsen oss i Barneombudet

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser