Hopp til hovedinnholdet

Jente 15 som er mye trist og lei seg. Ønsker hjelp.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, eg er en jente på 15. Eg er veldig lei meg veldi ofte..Eg trur det har noe med alt som eg har sett,hørt eller oppleved. Plutseleg kommer tankene mine(som er ting eg har gjort enten om eg har vore kjempe sint på noen sakt noe eg ikkje burde si osv..) og eg blir så usikker! Og det gjør med veldi trist i ansiktet og eg snakker nesten ikkje med dem i klassen lengre..Eg liker ikkje og være med for mange på en gang..Og det er veldi kjedeli når de som eg hang med før i sommer er ein stor gjeng og alle er med hele tiden..Eg trenger sån seriøst hjelp! Eg takker ikkje og være så lei meg så mykje lenger!Og eg takler ikkje og snakke om det til noen face to face...Har prøvd og snakket med beste vennen min når eg er lei meg, men det føles berre feil...Eg vil slutte og være så lei meg og sinnt og skrike til moren min og faren min... Når eg har vore sint eller har sakt noe feil til noen blir eg skikkelig lei meg og får dårlig selvtillit..Eg trenger hjelp til og bli glad!plis hjelp meg!Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15


Tusen takk for at du tar kontakt med oss i ung. Du skriver at du den siste tiden har vært mye lei deg. Du tenker at det handler mye om alt du har sett, hørt og opplevd. Du isolerer deg, og synes det er vanskelig å være sammen med mange mennesker om gangen. Du ønsker å få hjelp, men synes det er vanskelig å snakke med noen. Du har forsøkt å snakke med bestevenninna di når du er lei deg, men det føles feil. 

Det er veldig fint at du har tatt kontakt med oss. Du ønsker å få hjelp, og har ikke lyst til å være så mye lei deg som det du er nå. Selv om du skriver at du synes det er vanskelig å snakke med noen ansikt til ansikt om hvordan du har det, vil jeg allikevel anbefale å forsøke det. Det finnes mange forskjellige steder du kan henvende deg. Du kan ta kontakt med helsesøster eller sosiallærer på skolen du går. Du kan også ta kontakt med helsestasjonen for ungdom. Her jobber det helsesøster, lege og også ofte psykolog og psykiatrisk sykepleier. Veldig mange ungdom er fornøyd med hjelpen de får på helsestasjonen. Er det skummelt å dra dit alene første gang, kan du jo spørre bestevenninna di om ho har lyst til å følge deg dit. 

Har du forsøkt å snakke med mamma og pappa om hvordan du har det? Kanskje kan det vre lurt å involvere de. Mest sannsynligvis har de fått med seg at du har det vanskelig, men du skriver at du har en tendens til å bli sint på dem. Kanskje har de ikke forstått at du er såpass mye lei deg som du er? Ofte kan man bli fortere sint, når man faktisk går rundt og er lei seg. 

Jeg ønsker deg masse lykke til, og håper du finner en god person å snakke med som du blir trygg på. 

 

Vennlig hilsen

 

familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser