Hopp til hovedinnholdet

Normal eller ikke?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år og føler at jeg har veldig store lår. Jeg føler også at jeg veier for mye, er lav og at kroppen bare ikke ser bra ut.. Jeg er ca. 167-170cm høy og veier 52-53kg. Er dette normalt for en 14 år gammel jente? Alle rundt meg sier at jeg er slank, men jeg selv føler meg rett og sett tykk. Og hva hjelper det om noen sier noe, men du selv ikke er sikker? Jeg liker stort sett resten av kroppen min, det er bare lårene som kunne ha vært mindre. Det hadde også vært fint om dere kunne gi meg tips til noen øvelser jeg kan gjøre for å få slanke lår? Mvh Meg:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Du er i en i en fase i livet hvor både kropp og følelser er i utvikling og derfor er det viktig at man tar godt vare på kroppen sin :)

Ut fra hva du beskriver om vekten og høyden din, er du på ingen måte lav og du ligger optimalt innenfor normalområdet for vekt for din aldersgruppe. Det er individuelt hvordan vekten varierer fra dag til dag, og for mange er det normalt at den svinger. Jeg vil anbefale deg å ikke tenke på vekten engang. Det viktigste du kan gjøre for å fortsette å utvikle en frisk og sterk kropp, er å være regelmessig fysisk aktiv og innta et normalt, sunt og variert kosthold.

Ha det gøy med fysisk aktivitet, og hold gjerne på med masse forskjellig hver uke. Prøv å gjøre noe fysisk aktivt hver dag, gjerne store deler av dagen, og bryt opp fra stillesittingen. Få gjerne med deg noen venner eller vær aktiv alene hvis du foretrekker det.

En god treningsvideo som du gjerne kan utføre 2 ganger i uka, i tillegg til annen fysisk aktivitet, kan du se her. Dette er god trening for hele kroppen, og spesielt lår og rumpe blir godt trent. Prøv å følge instruktøren så godt du kan, men ikke fortvil om du må ta noen flere pauser. Da bare hviler du litt, før du igjen kjører på. Målet er å ta i alt du kan, og kjenne at du blir skikkelig sliten :)

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett