Hopp til hovedinnholdet

Slipper ut sadisme gjennom TV-spill og hvite løgner. 

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en sadist dette ble vekket i meg rundt jeg ble 19. Jeg slipper sadismen ut via TV spill og hvite løgner, er dette en smart måte og få dette ut på ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

En sadist kan forklares som en person som som opplever lyst eller tilfredsstillelse ved å ydmyke, skade eller undertrykke andre. Du skriver at du tenker du er en sadist og at dette ble vekket i deg da du var 19 år.

Jeg vet ikke helt hva du legger i at du er sadist, hvilke tanker du har og på hvilken måte det påvirker hverdagen din nå. For at du skal få et godt svar og mer råd om hva som kan være lurt for deg å gjøre, bør du snakke med noen om dette. Da kan dere sammen sortere i tankene du har, finne ut av hvordan du kan få det bedre framover og hva som er lurt for deg å gjøre. 

Løgner man forteller andre kan være mye forskjellig og gi ulike konsekvenser. Hvite løgner kan være ganske uskyldige, men slike løgner kan også skape problemer i vennskap og i andre relasjoner man har. Jeg tenker at det kanskje kan være lurt for deg å finne mer ut av hvordan du kan løse opp i tankene og følelsene du har på en annen måte. 

Jeg vil råde deg til å dele dette med noen, slik at du kan finne mer ut av det og hvordan du kan få ut dette på andre måter som kan føles være enda bedre. Er det en voksen i familien din du har tillit til og kan snakke med? Du kan også gå til fastlegen din eller Helsestasjonen for Ungdom der du bor. Hvis du ønsker noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Mental Helses hjelpetelefon på telefonnummer 116 123. 

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sinna
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sinna