Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 15 år gammel jente som sliter en del for tiden og trenger hjelp med å finne ut hva jeg skal gjøre. I det siste nå har jeg vært veldig deprimert, stresset, hatt konsetrasjonsvansker og null energi. Alt dette startet egentlig for 4 år siden,men må føler jeg det er blitt mye verre. Det går ut over både skole og hjem. Når jeg kommer hjem fra skolen er alt jeg gjør å sitte i sofaen resten av dagen. Er så sliten og har ikke noe energi. Jeg sitter bare å tenker på negative ting. For å få tiden til å gå har jeg bare spist og spist de siste årene. Har lagt på meg 20 kg på 2 år!!! Jeg har fortalt noen av problemene til foreldrene mine, men jeg er ikke så flink til å snakke om følelsene mine(jeg liker ikke å være intim, som å klemme, kysse eller bare snakke om følelsene mine) Hjelp, vet ikke hva jeg skal gjøre Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 15 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår ut fra det du skriver her at du har det vanskelig, og at du har hatt det slik over en lang periode.

Jeg tenker at det du sliter med henger sammen, og at det å føle at man er deprimert, stresset, det å ha konsentrasjonsvansker og null energi  er krevende. Livet går opp og ned for alle. I perioder i livet vil mange kunne føle på noe av det du skriver om her, spesielt i ungdomstiden. I en periode hvor ting er tungt, og vanskelig kan man komme inn i en negativ tankegang. For noen kan også dette med å spise bli en slags trøst, slik du forteller om her.

Jeg synes det er bra at du har snakket med foreldrene dine. Det er sikkert ikke så lett, men det er godt å ha noe støtte i de som er rundt deg.

Jeg vil nok anbefale deg å snakke med en fagperson også om hvordan du har det. Helsesøster kan være en du kan snakke med om tanker og følelser.

Når man har det vanskelig er det ikke så enkelt å se løsninger og muligheter. Ved å få litt hjelp til dette kan du selv se hvilken vei du skal gå for å få det bedre.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser